Geen onderdeel van een categorie

10x Feiten & Fabels

By maart 1, 2020 mei 12th, 2020 No Comments

10x Feiten & Fabels

10x feiten en fabels over botox en fillers!

#1 Fillers en botox zijn eigenlijk hetzelfde
FABEL: Deze zijn absoluut niet hetzelfde. Botox zorgt ervoor dat de spieren tijdelijk niet meer kunnen samentrekken. De fronsspier is bijvoorbeeld een spier die ervoor zorgt dat je boos kunt kijken, als je deze met Botox laat behandelen dan kan dit tijdelijk niet meer. Fillers worden gebruikt om volume te geven, dit suggereert de naam natuurlijk al. Stel dat je bijvoorbeeld vollere lippen wilt, dan zijn Fillers hier de oplossing voor.

#2 Fillers en Botox is iets van deze tijd, er is nog weinig onderzoek naar gedaan
FABEL: Een Oostenrijkse chirurg onderzocht de werking van Botox al aan het begin van de 18e eeuw. Dit was een mix van mineraal olie en paraffin wax.

#3 Botox  kan je “tandvleeslach” verhelpen
FEIT: bij Een tandvleeslach, ofwel gummy smile, zie je zeer veel tandvlees tijdens het lachen. Mensen kunnen zich hier zelf nog wel eens flink aan storen. Door de spier daar met Botox in te spuiten gaat deze minder ver omhoog tijdens het lachen en is er dus minder tandvlees zichtbaar.

#4 Behandelingen met Fillers of Botox zijn pijnlijk
FEIT/FABEL: Sommige mensen kunnen tijdens de behandeling enige pijn ervaren maar dit is geen ernstige pijn. Het is te vergelijken met het krijgen van een inenting.

#5 Botox en Fillers kunnen naast cosmetisch ook medisch doeleinden hebben
FEIT: Botox is ook zeer effectief tegen tandenknarsen en migraine bijvoorbeeld. Zelfs voor overmatig zweten is het werkzaam! Door het inspuiten van botox in de oksels ga je minder zweten.

#6 Je ziet direct resultaat na een Filler of Botox behandeling
FEIT/FABEL: Bij een Filler behandeling zie je direct resultaat, maar nog niet het eindresultaat. Het duurt meestal enkele dagen voordat je het echt goed ziet. De eerste dagen moet de huid vaak nog herstellen of is het product nog niet volledig ingewerkt. Na 14 dagen zie je het eindresultaat.

#7 Botox en Fillers zijn permanent en blijven voor altijd in je lichaam
FABEL: Uiteindelijk wordt zowel Botox als Fillers door je lichaam weer afgebroken. Doorgaans is het effect tussen de drie en vier maanden zichtbaar bij een Botox behandeling en gemiddeld 6 maanden bij een Filler behandeling, daarna neemt het af. Tijdig bijwerken voorkomt dat het verdwijnt.

#8 Mannen willen geen Fillers of Botox
FABEL: Steeds meer mannen maken kennis met de wereld van injectables. Zij komen onder andere voor het behandelen van de rimpels en fijne lijntjes, maar ook voor een strakkere kaaklijn.

#9 Botox wordt ook in je lippen gespoten
FABEL: Zoals hierboven uitgelegd is, is botox een soort spierverlammer. Dit is niet wat er gebeurd bij lipinjecties. Die zijn bedoeld om de lippen juist voller te maken, iets waar Fillers precies voor gemaakt zijn.

#10 Fillers en Botox zijn ook geschikt voor andere lichaamsdelen, zoals borsten en billen
FABEL/FEIT: In Nederland zijn er weinig klinieken die dit aanbieden. Er wordt nog veel onderzoek naar gedaan. Wij adviseren om voor het opvullen van borsten en billen op adviesgesprek te gaan bij een plastisch chirurg.