Dermamelan

De Dermamelan-behandeling is wereldwijd één van de beste pigmentatie behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken bij alle huidtypes. Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en wordt vaak veroorzaakt door verschillende factoren zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en UV-straling. Dieper gelegen pigment is soms erg lastig om weg te krijgen.

De Dermamelan is speciaal ontwikkeld voor het dieper gelegen pigment dat lastiger te behandelen is. De Dermamelan behandeling is 30% sterker dan een Cosmelan behandeling en mag alleen door huidtherapeuten en artsen worden uitgevoerd. Het gehele behandeltraject duurt gemiddeld 6 maanden en bestaat uit een behandeling die gecombineerd wordt met thuisproducten.

Online afspraak maken

Via ons online boekingssysteem kunt u eenvoudig een afspraak inboeken voor uw afspraak.

Indien u graag langs wilt komen voor een consult en direct behandeld wilt worden, dan kunt u direct een behandeling inboeken.

Voor groepsafspraken of combinatie afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar info@xavierclinics.nl

Adviesgesprek met de arts

Voorafgaand aan alle behandelingen wordt er eerst een consult ingepland. Tijdens het consult wordt er door de arts geluisterd naar uw wensen en gekeken naar de mogelijkheden om dit doel te bereiken. De arts zal u goed informeren over de voor- en nazorg en over het resultaat wat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel zijn en het herstel van de gekozen behandeling.

De behandeling

Op het moment dat u ervoor heeft gekozen om een behandeling bij ons te ondergaan dan vragen wij u voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en een behandelovereenkomst te tekenen. Gebruikt u veel medicatie? Neem dan uw medicatielijst mee naar uw afspraak.

Voor uw medische dossier zullen er zowel voor de behandeling als na de behandeling foto’s van u genomen worden voor uw medisch dossier. In sommige gevallen wordt de huid plaatselijk verdoofd met een verdovende crème of een verdovingsvloeistof voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na afloop van de behandeling ontvangt u per e-mail een nazorgformulier. U hoeft niet in de kliniek te blijven en kunt direct naar huis. Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling rood en gezwollen is en soms kan er sprake zijn van blauw plekjes. Deze bijwerkingen zullen vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied, indien geadviseerd, goed koelt met de coolpack die u van ons heeft gekregen. Mocht u erg last hebben van blauwe plekken, dan adviseren wij om Arnica crème aan te brengen op het behandelde gebied.

Het wordt de eerste 4 uur na de behandeling afgeraden om make-up aanbrengt op de behandelde gebieden. Ook wordt het afgeraden om tot een week na de behandeling zich bloot te stellen aan intense warmte (zon, sauna en zonnebank). Wij raden het af om gedurende twee weken na de behandeling een gezichtsbehandeling te ondergaan. Na twee weken kunt u het eindresultaat beoordelen van de behandeling.

Mocht u vragen hebben over uw herstel neem dan gerust contact met ons op.

Risico's

De kans op complicaties is zeer klein. Zoals bij elke ingreep is er een klein risico op infectie of allergie.

Indicaties

  • Zwangerschapsmasker (melasma)
  • Ouderdomsvlekken (lentiges solaris)
  • Pigment dat ontstaan is na trauma (post-inflammatoire hyperpigmentatie)
  • Zonschade
  • Pigmentatie na ontstaan medicatie gebruik
  • Huidverjonging

De behandeling

De Dermamelan behandeling wordt in drie delen uitgevoerd:

  1. In de kliniek wordt eerst een voorbereidende peeling uitgevoerd om de huid te voorbereiden op de Dermamelan behandeling.
  2. 2 dagen na de voorbereidende peeling, komt u naar de kliniek voor de Dermamelan 1 behandeling. Er wordt een intensief masker aangebracht die gedurende 8-12 uur op het gelaat moet blijven. Na de aangegeven tijd haalt u het masker er thuis af. Hierna begint u meteen met het smeren van de Melan recovery en een SPF 130. Deze producten krijgt u mee.
  3. Na 2 dagen begint u met het aanbrengen van de Dermamelan 2. De Dermamelan 2 gebruikt u gedurende de eerste maand 3 maal daags. Wanneer het pigment is afgenomen, bouwt u het gebruik van de Dermamelan 2 af. U wordt het gehele behandeltraject van 6 maanden begeleid en elke 4 weken vind er een controleafspraak plaats om de vooruitgang van de huid te bekijken.

Nazorg

De huid zal licht branderig en trekkerig aan voelen. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u de meegeleverde Melan Recovery. De huid zal na de Dermamelan behandeling wat roder zijn. Schilfering kan op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. Het is raadzaam de Melan Recovery te gebruiken en dit 3 maal daags aan te brengen. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren.

De beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor. De pigmentatie zal aanzienlijk verminderd zijn, of zelfs verdwijnen. Tijdens het gehele behandeltraject is het van uiterst belang om alleen de meegegeven producten van Mesoestetic te gebruiken en geen andere behandelingen te ondergaan.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven