Microneedling

Een microneedling behandeling is een zeer effectieve en veilige behandelmethode om een enorm scala van huidverbetering en huidvernieuwing te realiseren. Bij deze behandeling wordt er op een gecontroleerde manier microkanaaltjes in de huid gemaakt. Door deze prikkeling in het weefsel komen groeifactoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt in de diepte vernieuwd en verfraaid zonder het beschadigen van de bovenste huidlaag.

De huid krijgt een intensieve boost en directe opfrissing, met uiteindelijk een dikkere en gladdere huid als resultaat. Doordat de huid zich op een natuurlijke wijze vernieuwd, zullen littekens, rimpels en pigmentatie worden vervaagd. Tijdens de behandeling wordt een werkstof dieper in de huid aangebracht, waardoor het effect wordt vergroot. Na de behandeling wordt een SPF 50 herstellende creme aangebracht. Optioneel kan na de behandeling nog extra gekozen worden voor een hyaluronzuur gezichtsmaker die de huid kalmeert, hydrateert en de celvernieuwing verbeterd.

Online afspraak maken

Via ons online boekingssysteem kunt u eenvoudig een afspraak inboeken voor uw afspraak.

Indien u graag langs wilt komen voor een consult en direct behandeld wilt worden, dan kunt u direct een behandeling inboeken.

Voor groepsafspraken of combinatie afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar [email protected]

Adviesgesprek met de arts

Voorafgaand aan alle behandelingen wordt er eerst een consult ingepland. Tijdens het consult wordt er door de arts geluisterd naar uw wensen en gekeken naar de mogelijkheden om dit doel te bereiken. De arts zal u goed informeren over de voor- en nazorg en over het resultaat wat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel zijn en het herstel van de gekozen behandeling.

De behandeling

Op het moment dat u ervoor heeft gekozen om een behandeling bij ons te ondergaan dan vragen wij u voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en een behandelovereenkomst te tekenen. Gebruikt u veel medicatie? Neem dan uw medicatielijst mee naar uw afspraak.

Voor uw medische dossier zullen er zowel voor de behandeling als na de behandeling foto’s van u genomen worden voor uw medisch dossier. In sommige gevallen wordt de huid plaatselijk verdoofd met een verdovende crème of een verdovingsvloeistof voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na afloop van de behandeling ontvangt u per e-mail een nazorgformulier. U hoeft niet in de kliniek te blijven en kunt direct naar huis. Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling rood en gezwollen is en soms kan er sprake zijn van blauw plekjes. Deze bijwerkingen zullen vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied, indien geadviseerd, goed koelt met de coolpack die u van ons heeft gekregen. Mocht u erg last hebben van blauwe plekken, dan adviseren wij om Arnica crème aan te brengen op het behandelde gebied.

Het wordt de eerste 4 uur na de behandeling afgeraden om make-up aanbrengt op de behandelde gebieden. Ook wordt het afgeraden om tot een week na de behandeling zich bloot te stellen aan intense warmte (zon, sauna en zonnebank). Wij raden het af om gedurende twee weken na de behandeling een gezichtsbehandeling te ondergaan. Na twee weken kunt u het eindresultaat beoordelen van de behandeling.

Mocht u vragen hebben over uw herstel neem dan gerust contact met ons op.

Risico's

De kans op complicaties is zeer klein. Zoals bij elke ingreep is er een klein risico op infectie of allergie.

Indicaties

  • (Acné)littekens
  • Huidverjonging
  • Hyperpigmentatie
  • Striae
  • Rimpels en fijne lijntjes

De behandeling

Zichtbaar resultaat wordt behaald door meerdere behandelingen te ondergaan in kuurverband van gemiddeld 3 keer (elke 4-6 weken). Uiteraard zal elke behandeling met de dermapen een boost voor de huid zijn en verbetering geven. De aanmaak van collageen en elastine is een geleidelijk proces waardoor het resultaat niet meteen volledig zichtbaar is, maar na een aantal maanden.

De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid en is niet pijnlijk. De huid kan eventueel verdoofd worden door middel van een crème waardoor u vrijwel niks voelt.

Een microneedling behandeling kan de huid laten schilferen. Krab niet aan de behandelde huid, de schilfertjes verdwijnen binnen enkele dagen. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en sporten gedurende de eerste 48 uur na de behandeling. Vermijdt UV-straling tot ten minste twee weken na de behandeling en bescherm de huid met minimaal SPF30. Tot 24 uur na de behandeling mag u het behandelde gebied niet reinigen, geen crème, make-up en andere producten aanbrengen.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven