Botuline Toxine

Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de clostridium botulinum bacterie. Het eiwit wordt gescheiden en  van de bacterie en gezuiverd. Botuline Toxine wordt al zo een 35 jaar gebruikt voor medische toepassingen en wordt sinds 1989 ook in de cosmetische industrie ingezet.

Een Botuline Toxine behandeling is eenvoudig uitvoerbaar en houdt in dat er op de gewenste plekken kleine hoeveelheden botuline toxine wordt ingespoten met een zeer fijne naald. Botuline toxine zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren blokkeert waardoor de spieren als het ware tijdelijk stil worden gelegd. Het resultaat hiervan is verminderde gezichtslijnen en rimpels.

Na een behandeling met botuline toxine duurt het een aantal dagen voordat het effect zichtbaar wordt. Dit komt doordat botuline toxine een inwerktijd heeft. De verbetering van de dynamische rimpels zal toenemen naarmate de huid langer ontspannen is. Het effect is gemiddeld drie tot vier maanden zichtbaar en kan soms langer aanhouden. Hierna wordt het weer volledig afgebroken door het lichaam.In uitzonderlijke gevallen kan er hoofdpijn optreden direct na de behandeling. Dit trekt uiteraard weer weg.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven

Online afspraak maken

Via ons online boekingssysteem kunt u eenvoudig een afspraak inboeken voor uw afspraak.

Indien u graag langs wilt komen voor een consult en direct behandeld wilt worden, dan kunt u direct een behandeling inboeken.

Voor groepsafspraken of combinatie afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar info@xavierclinics.nl

Adviesgesprek met de arts

Voorafgaand aan alle behandelingen wordt er eerst een consult ingepland. Tijdens het consult wordt er door de arts geluisterd naar uw wensen en gekeken naar de mogelijkheden om dit doel te bereiken. De arts zal u goed informeren over de voor- en nazorg en over het resultaat wat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel zijn en het herstel van de gekozen behandeling.

De behandeling

Op het moment dat u ervoor heeft gekozen om een behandeling bij ons te ondergaan dan vragen wij u voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en een behandelovereenkomst te tekenen. Gebruikt u veel medicatie? Neem dan uw medicatielijst mee naar uw afspraak.

Voor uw medische dossier zullen er zowel voor de behandeling als na de behandeling foto’s van u genomen worden voor uw medisch dossier. In sommige gevallen wordt de huid plaatselijk verdoofd met een verdovende crème of een verdovingsvloeistof voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na afloop van de behandeling ontvangt u per e-mail een nazorgformulier. U hoeft niet in de kliniek te blijven en kunt direct naar huis. Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling rood en gezwollen is en soms kan er sprake zijn van blauw plekjes. Deze bijwerkingen zullen vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied, indien geadviseerd, goed koelt met de coolpack die u van ons heeft gekregen. Mocht u erg last hebben van blauwe plekken, dan adviseren wij om Arnica crème aan te brengen op het behandelde gebied.

Het wordt de eerste 4 uur na de behandeling afgeraden om make-up aanbrengt op de behandelde gebieden. Ook wordt het afgeraden om tot een week na de behandeling zich bloot te stellen aan intense warmte (zon, sauna en zonnebank). Wij raden het af om gedurende twee weken na de behandeling een gezichtsbehandeling te ondergaan. Na twee weken kunt u het eindresultaat beoordelen van de behandeling.

Mocht u vragen hebben over uw herstel neem dan gerust contact met ons op.

Risico’s

De kans op complicaties is zeer klein. Zoals bij elke ingreep is er een klein risico op infectie of allergie.

Een overzicht van onze behandelingen

FronsrimpelsVoorhoofdsrimpelsKraaienpootjesWenkbrauwliftMigraine / HoofdpijnTandvleeslachOvermatig zwetenTandenknarsenFaceslimmingNefertiti/halsliftKinMondhoekenNeusliftBunny linesLip flip

Fronsrimpels

De lijnen tussen je wenkbrauwen die ontstaan wanneer u boos kijkt of wanneer u zich concentreert noemen we de fronsrimpels. Deze rimpels geven vaak een minder vriendelijke uitstraling. Door Botuline Toxine te injecteren in de spier die deze rimpels veroorzaken krijgt u uw zachte, vriendelijke uitstraling terug. Botuline Toxine zorgt ervoor dat de spier zich ontspant en u niet meer boos of onvriendelijk kunt kijken. De werking houdt 3 tot 4 maanden aan en daarna keert de oude situatie zich weer terug. U zult de behandeling dus bij moeten blijven houden. In sommige gevallen zijn de rimpels verder gevorderd en te diep om enkel alleen met Botuline Toxine te behandelen, in dit geval kan de behandelaar u adviseren om met fillers de diepe lijnen te verzachten.

Voorhoofdrimpels

Wanneer u uw wenkbrauwen optrekt of verbaasd kijkt dan worden er rimpels op het voorhoofd zichtbaar, dit noemen we de voorhoofdsrimpels. Deze horizontale lijnen nemen in diepte toe naarmate men ouder wordt, maar dit hangt ook af van het huidtype. Omdat deze lijnen een gezichtsuitdrukking minder vriendelijk kunnen maken of omdat iemand zich eraan kan storen dat er bijvoorbeeld make-up in deze lijnen blijft zitten wordt ervoor gekozen om met Botuline Toxine de voorhoofdsspier te ontspannen. Wanneer de spier ontspant kunnen de wenkbrauwen niet meer opgetrokken worden en is het voorhoofd mooi glad tot 3-4 maanden waarna het product weer uitwerkt. Erg diepe lijnen kunnen met een filler nog extra verzacht worden.

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes worden ook wel lachrimpels genoemd, het zijn de rimpeltjes naast het oog die ontstaan bij het lachen. Deze rimpeltjes ontstaan ook wanneer je in fel zonlicht kijkt en met je ogen knijpt. Als deze beweging constant wordt herhaald dan worden deze lijnen dieper. Met Botuline Toxine kunnen deze rimpels weggewerkt worden en zo blijft de huid mooi strak staan tijdens het lachen of tijdens het knijpen met de ogen. In uitzonderlijke gevallen kunnen erg diepe lijnen ook met een filler verzacht worden. Het effect van deze behandeling blijft gemiddeld 3-4 maanden aanhouden. Hierna is de Botuline Toxine uitgewerkt en zal de behandeling weer herhaald moeten worden.

Wenkbrauwlift

Met Botuline Toxine kan een subtiele wenkbrauwlift behaald worden die er net voor zorgt dat de vermoeide blik uit de ogen verdwijnt omdat de blik meer open komt te staan. Het is afhankelijk van de wens of het mogelijk is om zichtbaar resultaat met Botuline Toxine te behalen. Het pootje van de wenkbrauw wordt opgetrokken waardoor de afstand tussen het oog en de wenkbrauw groter wordt. Soms kan een eenzijdige wenkbrauwlift gedaan worden om een assymmetrie op te lossen. Het effect blijft tot gemiddeld 3-4 maanden zichtbaar.

Migraine/Hoofdpijn

Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek beschikbaar dat Botuline Toxine een rol kan spelen voor mensen die veel last hebben van migraine of spanningshoofdpijn. Omdat er veel spanning op de spieren staat werkt juist het ontspannen van die specifieke spieren verlichtend. Door Botuline Toxine te doseren op die plekken nemen de klachten aannemelijk af. De afname van de klachten houdt aan tot de Botuline Toxine weer is uitgewerkt. Na 3-4 maanden is een herhaalsessie nodig.

Tandvleeslach/Gummysmile

Wanneer er veel tandvlees zichtbaar is bij het praten of lachen dan spreken we van een “gummysmile” . Dit is iets wat niet is aangeleerd maar is aangeboren. De oorzaak van het vele tandvlees laten zien kan zijn doordat het spiertje die de bovenlip optrekt te actief is. Wanneer dit spiertje met Botuline Toxine tijdelijk wordt stilgelegd, blijft de bovenlip als het ware hangen tijdens het praten en wanneer men lacht. De hangende bovenlip bedekt het overmatig zichtbare tandvlees. Dit effect blijft tot 3-4 maanden. Deze behandeling is niet vanzelfsprekend bij iedereen, daarom is een consult vereist.

Overmatig zweten

Niets is zo onprettig als overmatig transpireren zonder inspanning. Denk hierbij aan constante transpiratie van oksels, handen en voeten. Het brengt een onprettige lichaamsgeur met zich mee en het kan dus voor hinder zorgen in het dagelijks leven. Botuline Toxine kan hier de oplossing bieden. Door het injecteren van Botuline Toxine in deze gebieden worden de zenuwuiteinden die de zweetklieren prikkelen tijdelijk geblokkeerd. Hierdoor neemt het transpireren aanzienlijk af. Uit onderzoek blijkt dat dit wel 80% kan afnemen. Dit geeft een enorme boost aan zelfvertrouwen. De Botuline Toxine werkt na 4-6 maanden uit en dan dient de behandeling herhaald te worden.

Tandenknarsen

Tandenknarsen is een veelvoorkomend probleem. Niet alleen uw bedpartner kan er ’s nachts last van hebben, ook geeft het veel schade aan uw gebit. Doordat er dagelijks veel kracht op de kaken wordt gezet is de kauwspier goed aanwezig bij mensen die tandenknarsen. Deze spier kan zelfs voor kaakspierpijn zorgen. Omdat dit hinderlijk kan zijn in het dagelijks leven en uw gebit blijvend beschadigd kan raken is het een goede behandelmethode om Botuline Toxine toe te dienen. Het medische doel van deze behandeling zorgt ervoor dat het tandenknarsen aanzienlijk afneemt. Ook dit is wetenschappelijk bewezen. De behandeling dient na 3 -4 maanden herhaald te worden omdat de Botuline Toxine hierna weer is uitgewerkt.

Kin

Soms is er sprake van een hyperactieve kin spier, dit is vaak aangeboren. Dit is te zien wanneer er putjes in de kin ontstaan bij het sluiten van de mond. De spier die dit veroorzaakt kan met Botuline Toxine tijdelijk geblokkeerd worden waardoor er een mooie ontspannen situatie ontstaat en de huid weer straktrekt. De Botuline Toxine injecties moeten na 3-4 maanden herhaald worden om het gewenste effect te behouden.

Faceslimming

Velen dromen van een slanker gezicht. Door op de juiste plaatsen fillers te plaatsen krijgt u een slankere V-shape vorm in je gezicht. Wat ook goed helpt is Botuline Toxine. Door Botuline Toxine in de kauwspier te injecteren is deze spier tijdelijk inactief. Deze spier is een grote spier in het aangezicht en loopt dwars over de wangen. Een spier die niet meer aanspant wordt naarmate de tijd verstrijkt slanker. Hoe vaker de spier met Botuline Toxine wordt behandeld hoe slanker de spier en dus ook het gezicht wordt. De behandeling dient elke 3-4 maanden herhaald te worden om het effect te behouden.

Nefertiti/halslift

Wat veel mensen niet wisten is dat je met Botuline Toxine ook de kaaklijn iets kunt verstrakken. Een van de tekenen van ouderdom is het slapper worden van de huid en het minder worden van de onderliggende botstructuren die hieronder liggen. Hangende wangen zorgen ervoor dat de kaaklijn minder scherp oogt. Een slappe kaaklijn geeft een ouder en vermoeider gezicht, terwijl je je niet zo hoeft te voelen. Met Botuline Toxine kunnen we de spieren in de hals manipuleren en de hals licht liften. Deze behandeling is vernoemd naar de Egyptische koningin Nefertiti, zij werd zeer geliefd en staat in de boeken met een prachtige scherpe kaaklijn. De werkingsduur van Botuline Toxine is gemiddeld 3-4 maanden. Om het resultaat te behouden zal de behandeling na deze duur dus herhaald moeten worden.

Mondhoeken

Een sip kijkende mond waarbij de mondhoeken naar beneden hangen kan een chagerijnig gezicht geven. Soms is dit van nature in het gezicht aanwezig, maar meestal komt dit door ouderdom. Doordat je volume in je gezicht verliest neemt ook de huidkwaliteit af. We zien dit vaak rondom de mond. Het liften van de mondhoeken kan tot op zekere hoogte met Botuline Toxine. De spier die de mondhoeken naar beneden trekt, waardoor ze afhangen, wordt dan met Botuline Toxine geïnjecteerd. Doordat de spier dan niet meer aan de mondhoeken kan “trekken” richt de mondhoek zich weer op. Dit effect houdt tot 3-4 maanden aan en moet herhaald worden om het resultaat te behouden.

Neuslift

Bij een neuslift wordt er Botuline Toxine geïnjecteerd in het spiertje die aan de neustip trekt. Soms is dit spiertje zo actief dat de neus tijdens het praten en lachen meebeweegt. Door dit spiertje te ontspannen blijft de neus rechtop staan tijdens het praten en lachen. De neus veranderd verder niet qua uiterlijk. De uiterlijke vorm aanpassen van de neus wordt gedaan met fillers. Ook deze behandeling dient na 3-4 maanden herhaald te worden omdat de Botuline Toxine dan weer is uitgewerkt.

Lip flip

Bij een lip flip wordt er een kleine hoeveelheid Botuline Toxine net op de liprand geïnjecteerd. Deze behandeling is bedoeld om de lip een krul te geven waardoor de lip zich iets meer opricht. Het is een vrij subtiele behandeling. Deze behandeling is niet geschikt om de lippen meer volume te geven. Dit wordt met fillers gedaan. De behandeling dient elke 3-4 maanden bijgehouden te worden.

Bunny lines

Tijdens het optrekken van de neus, het in de zon kijken, lachen en praten kunnen er lijntjes ontstaan naast de neus. Dit noemen we bunny lines. Met twee kleine prikjes Botuline Toxine zijn deze lijntjes verdwenen. Botuline Toxine inactiveert de spier die deze lijntjes veroorzaakt. Om het effect te behouden moet de Botuline Toxine bijgewerkt worden elke 3-4 maanden.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven