XL Hair®

XL Hair® is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarzakjes voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals (natuurlijk) hyaluronzuur aangevuld met 47 actieve ingrediënten. Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair® worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en productief waardoor haaruitval stopt en meer haargroei ontstaat. Dunner wordend haar kan aangepakt worden met XL Hair®, wat dikker en steviger haar oplevert. XL Hair® zorgt voor:

  • Het remmen van het haarverlies
  • Verbetering van de haarkwaliteit
  • De productie van meerdere haren uit 1 haarzakje
  • Stimulering van de bloedcirculatie naar het haar
  • Dikker haar en een vollere haardos

Online afspraak maken

Via ons online boekingssysteem kunt u eenvoudig een afspraak inboeken voor uw afspraak.

Indien u graag langs wilt komen voor een consult en direct behandeld wilt worden, dan kunt u direct een behandeling inboeken.

Voor groepsafspraken of combinatie afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar [email protected]

Adviesgesprek met de arts

Voorafgaand aan alle behandelingen wordt er eerst een consult ingepland. Tijdens het consult wordt er door de arts geluisterd naar uw wensen en gekeken naar de mogelijkheden om dit doel te bereiken. De arts zal u goed informeren over de voor- en nazorg en over het resultaat wat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel zijn en het herstel van de gekozen behandeling.

De behandeling

Op het moment dat u ervoor heeft gekozen om een behandeling bij ons te ondergaan dan vragen wij u voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en een behandelovereenkomst te tekenen. Gebruikt u veel medicatie? Neem dan uw medicatielijst mee naar uw afspraak.

Voor uw medische dossier zullen er zowel voor de behandeling als na de behandeling foto’s van u genomen worden voor uw medisch dossier. In sommige gevallen wordt de huid plaatselijk verdoofd met een verdovende crème of een verdovingsvloeistof voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na afloop van de behandeling ontvangt u per e-mail een nazorgformulier. U hoeft niet in de kliniek te blijven en kunt direct naar huis. Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling rood en gezwollen is en soms kan er sprake zijn van blauw plekjes. Deze bijwerkingen zullen vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied, indien geadviseerd, goed koelt met de coolpack die u van ons heeft gekregen. Mocht u erg last hebben van blauwe plekken, dan adviseren wij om Arnica crème aan te brengen op het behandelde gebied.

Het wordt de eerste 4 uur na de behandeling afgeraden om make-up aanbrengt op de behandelde gebieden. Ook wordt het afgeraden om tot een week na de behandeling zich bloot te stellen aan intense warmte (zon, sauna en zonnebank). Wij raden het af om gedurende twee weken na de behandeling een gezichtsbehandeling te ondergaan. Na twee weken kunt u het eindresultaat beoordelen van de behandeling.

Mocht u vragen hebben over uw herstel neem dan gerust contact met ons op.

Risico's

De kans op complicaties is zeer klein. Zoals bij elke ingreep is er een klein risico op infectie of allergie.

Is XL Hair® geschikt voor mij?

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval (medische naam: alopecia). Met name haarverlies dat erfelijk bepaald is of dat ontstaat na hormonale klachten kan goed worden behandeld middels de XL Hair behandeling. Alopecia androgenetica (ook wel bekend als mannelijke kaalheid) en alopecia areata (genetische vorm, komt vooral bij vrouwen en kinderen voor) zijn voorbeelden van alopecia waarbij de haarzakjes (follikels) nog niet verlittekend zijn.

Bij deze vormen van alopecia heeft XL Hair® de grootste succeskansen – zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaken voor de haaruitval zijn, zoals onderliggend lijden of medicijngebruik.

De huidtherapeut stelt de diagnose en bepaalt of je een geschikte kandidaat bent. In de volgende gevallen ben je (nog) niet toe aan een behandeling met XL Hair®:

  • Als je allergisch bent voor een van de bestanddelen.
  • Als je wondjes, een huidziekte of een infectie hebt, bijvoorbeeld een koortslip (herpesinfectie) of een streptokokkeninfectie.
  • Als je een verlittekende vorm van alopecia hebt.
  • Overleg met de huidtherapeut als je behandeld wordt met immuunsuppressiva of corticosteroïden, of wanneer je een auto-immuunziekte, diabetes type 1, acute reumatoïde artritis, aanhoudende angina pectoris of endocarditis hebt.

De behandeling

Op de dag van de behandeling was je je haar van tevoren met de Scalpfit shampoo. Na de behandeling mag je die dag je haar niet meer wassen en ook geen haarproducten gebruiken. (De dag erna mag dit weer wel.) De XL Hair® wordt door de huidtherapeut toegediend via oppervlakkige injecties in de hoofdhuid. De behandeling is niet pijnlijk. Je huid kan er wat rood uitzien na een behandeling, maar dit is tussen je haar weinig tot niet zichtbaar en trekt na enkele uren weer weg.

Om het maximale uit je behandelingen te halen, is het belangrijk dat je het behandelplan volgt, de kuur volledig afmaakt en thuis de voorgeschreven ondersteunende producten gebruikt. De thuisproducten bestaan uit twee verschillende shampoos en een haarspray.

Een behandeling voor mannen bestaat doorgaans uit 6 sessies, voor vrouwen is dit 8 sessies. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden en daarna eens per twee weken.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven