FAQ

Wat is het verschil tussen Fillers en Botuline Toxine?

Het verschil tussen fillers en botuline toxine is dat fillers volume geven en botuline toxine ervoor zorgt dat spieren minder krachtig samentrekken. Fillers kunnen bijvoorbeeld de wangen of lippen opvullen. Botuline toxine kan ervoor zorgen dat rimpeltjes die bijvoorbeeld ontstaan tijdens het fronsen verminderd worden.

Mogen botuline toxine of fillerbehandelingen tijdens de zwangerschap?

Tijdens een zwangerschap of als u borstvoeding geeft is het niet mogelijk om een botox of fillerbehandeling te ondergaan.

Wanneer zie ik het eindresultaat van de behandeling?

Het eindresultaat van zowel een botox als fillerbehandeling is na ongeveer 14 dagen goed zichtbaar.

Hoeveel ml filler heb ik nodig?

Dit hangt af van het gewenste resultaat en de mogelijkheden. Wij nodigen u uit op een gratis consult om deze vraag met een van onze behandelaren te bespreken.

Wat is een zone botuline toxine behandeling?

Een zone wil zeggen een spiergroep. Zo is de voorhoofdsrimpel een spiergroep, de fronsrimpel een spiergroep en de kraaienpootjes een spiergroep. Als u een van deze spiergroepen wilt laten behandelen dan boekt u “1 zone”. Wilt u bijvoorbeeld meerdere spiergroepen behandelen dan boekt u meerdere zones en profiteert u van de stapelkorting.

Hoeveel kost een behandeling?

Wij verwijzen u graag naar de tarieven pagina.

Hoelang werkt botuline toxine of fillers en blijft het resultaat zichtbaar?

Botox heeft geen permanent effect en zal gemiddeld na 3-4 maanden uitwerken. Bij regelmatige botox behandelingen kan de stof langer actief blijven en kunt u langer van het resultaat genieten. Een fillerbehandeling hangt sterk af van het behandelde gebied maar blijft gemiddeld 6 maanden zichtbaar.

Is een botuline toxine of filler behandeling pijnlijk?

Onze fillers bevatten lidocaïne, dit is een verdovingsproduct. Hierdoor is het overgrote deel van de behandelingen erg goed te doen. Voor de gevoeligere plekken, zoals de lippen, kan een extra verdovingscreme gebruikt worden. De botox behandeling hoeft niet verdoofd te worden en wordt niet als erg pijnlijk ervaren, het zijn kleine korte prikjes.

Kunnen er bijwerkingen optreden na een botuline toxine of filler behandeling?

Na een behandeling kunnen lichte zwellingen, roodheid of lichte blauwe plekken ontstaan. Uiteraard wordt er tijdens de behandeling zorgvuldig te werk gegaan en wordt er alles aan gedaan om deze bijwerken te minimaliseren.

Hoelang duurt een botuline toxine of filler behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van de grootte en het aantal te behandelen gebieden. Tijdens een consult en voorafgaand aan de behandeling kan een inschatting gemaakt worden van de duur van de behandeling.

Mag ik met botuline toxine en fillers in de zon?

De eerste week na uw behandeling is het van belang de zon zoveel mogelijk te vermijden. Dit geldt ook voor de sauna en de zonnebank. Het advies is om de huid altijd goed in te smeren met zonbeschermingsproducten met een hoge SPF. Onder invloed van warmte kan het product sneller worden afgebroken door het lichaam.

Mag ik een gezichtsbehandeling nemen na mijn botuline toxine of filler behandeling?

Wij raden dit af direcrt na de behandeling te doen. Na 14 dagen is het product gesetteld en zouden er eventueel gezichtbsbehandelingen gedaan mogen worden.

Mag ik make-up dragen na de behandeling?

Wij raden het af om de eerste 24 uur na de behandeling make-up te dragen.

Wat is de minimale leeftijd voor een botuline toxine of fillerbehandeling?

Het is wettelijk verplicht om minimaal 18 jaar te zijn om een behandeling bij ons te mogen ondergaan. Wij controleren iedereen daarom voorafgaand op de behandeling. Het is dus ook verstandig om je identiteitskaart of paspoort mee te nemen.

Wanneer mag ik geen botuline toxine of filler behandeling ondergaan?

Dit mag niet tijdens een zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Soms kan dit niet wanneer er een permanente filler die in het verleden is geplaatst. Ook mag het niet in combinatie met bepaalde medicatie en wanneer er sprake is van een specifieke spierziekte. Voorafgaand aan de behandeling vragen wij u een medische vragenlijst in te vullen zodat de behandelaar kan inschatten of het veilig voor u is om de behandeling te ondergaan.

Is een behandeling met botuline toxine en/of fillers veilig?

De productern die wij gebruiken voldoen aan de Europese richtlijnen. Deze zijn uitvoerig getest en hiervan weten we dat deze veilig zijn voor het lichaam, mits op de juiste wijze gebruikt. De behandelaar is geschoold in het gebruik van deze producten en zal er alles aan doen de behandeling veilig te laten verlopen.

Gebruiken jullie ook permanente fillers?

Nee, wij werken uitsluitend met niet-permanente fillers die door het lichaam weer natuurlijk worden afgebroken.

Welke merken gebruiken jullie voor de behandelingen?

Wij werken enkel met A-merken. Voor de botox behandelingen gebruiken wij het merk Azzalure. Voor de fillerbehandelingen gebruiken wij Stylage en Teosyal. Voor de huid gebruiken wij Restylane en Profhilo.

Wie voert de behandeling uit?

De behandeling wordt uitgevoerd door een BIG-geregistreerde arts of  huidtherapeut. U kunt kennismaken met onze behandelaren op de team pagina.

Is een chemische peeling gevoelig?

Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen. Het gevoel van een chemische peeling wordt omschreven als tintelend, jeuk, brandend en warm. Tijdens de behandeling wordt een waaier gebruikt zodat u minimaal last heeft.

Is microneedling/mesotherapie pijnlijk?

De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid en is niet pijnlijk. De huid kan eventueel verdoofd worden door middel van een creme waardoor u vrijwel niks voelt.

Over de kliniek

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn gevestigd in SQIN aan de Merwedeplein 61, 1078 NC Amsterdam. Bij binnenkomst zal onze gastvrouw u ontvangen.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Het is bij ons mogelijk om te pinnen met een betaalpas of contant af te rekenen. Het is niet mogelijk om met een creditcard te betalen.

Kan ik de behandeling in termijnen betalen?

Dit is helaas niet mogelijk.

Is de kliniek makkelijk bereikbaar?

Het is zeker makkelijk om bij ons te komen. U kunt (betaald) parkeren bij ons voor de deur of parkeer in de maasstraat voor €0,10 een uurtje en loop 2 minuten. U kunt ook met het openbaar vervoer komen. Reis met tram 4 of 12 of met stadsbus 62 en stap uit bij de halte Waalstraat, hierna is het nog 2 minuten lopen.

Zijn kinderen toegestaan in de kliniek?

Helaas is het niet mogelijk om uw kinderen mee te nemen naar de behandeling. Wij verzoeken u hier dan ook rekening mee te houden.

Is het mogelijk om iemand mee te nemen naar mijn afspraak?

U mag max. 1 persoon meenemen naar uw afspraak.

Op welke manier kan ik het snelst een afspraak maken?

Dit kan het makkelijkst online, via de afspraken knop in de menubalk.