Botuline Toxine

Heb je last van rimpels of fijne lijntjes in het gezicht? Dan komt dit waarschijnlijk door het aanspannen en gebruik van bepaalde spieren. Naarmate we ouder worden, moeten we er allemaal aan geloven. De ene heeft er alleen net wat eerder óf net wat meer last van dan de ander. Fijne lijntjes en rimpels kunnen erg storend zijn. Gelukkig biedt een Botuline Toxine behandeling de perfecte oplossing! Botuline Toxine is namelijk een soort spierontspanner, waarmee de zogenoemde ‘rimpelspiertjes’ tijdelijk worden verlamd. Als resultaat zullen je rimpels tijdelijk verzachten of zelfs verdwijnen. Te mooi om waar te zijn? Nee zeker niet! Maar houd er wel rekening mee dat deze behandeling een tijdelijke oplossing is en herhaald zou moeten worden voor blijvend resultaat.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven

Online afspraak maken

Via ons online boekingssysteem kunt u eenvoudig een afspraak inboeken voor uw afspraak.

Indien u graag langs wilt komen voor een consult en direct behandeld wilt worden, dan kunt u direct een behandeling inboeken.

Voor groepsafspraken of combinatie afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar [email protected]

Adviesgesprek met de arts

Voorafgaand aan alle behandelingen wordt er eerst een consult ingepland. Tijdens het consult wordt er door de arts geluisterd naar uw wensen en gekeken naar de mogelijkheden om dit doel te bereiken. De arts zal u goed informeren over de voor- en nazorg en over het resultaat wat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel zijn en het herstel van de gekozen behandeling.

De behandeling

Op het moment dat u ervoor heeft gekozen om een behandeling bij ons te ondergaan dan vragen wij u voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en een behandelovereenkomst te tekenen. Gebruikt u veel medicatie? Neem dan uw medicatielijst mee naar uw afspraak.

Voor uw medische dossier zullen er zowel voor de behandeling als na de behandeling foto’s van u genomen worden voor uw medisch dossier. In sommige gevallen wordt de huid plaatselijk verdoofd met een verdovende crème of een verdovingsvloeistof voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na afloop van de behandeling ontvangt u per e-mail een nazorgformulier. U hoeft niet in de kliniek te blijven en kunt direct naar huis. Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling rood en gezwollen is en soms kan er sprake zijn van blauw plekjes. Deze bijwerkingen zullen vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied, indien geadviseerd, goed koelt met de coolpack die u van ons heeft gekregen. Mocht u erg last hebben van blauwe plekken, dan adviseren wij om Arnica crème aan te brengen op het behandelde gebied.

Het wordt de eerste 4 uur na de behandeling afgeraden om make-up aanbrengt op de behandelde gebieden. Ook wordt het afgeraden om tot een week na de behandeling zich bloot te stellen aan intense warmte (zon, sauna en zonnebank). Wij raden het af om gedurende twee weken na de behandeling een gezichtsbehandeling te ondergaan. Na twee weken kunt u het eindresultaat beoordelen van de behandeling.

Mocht u vragen hebben over uw herstel neem dan gerust contact met ons op.

Risico’s

De kans op complicaties is zeer klein. Zoals bij elke ingreep is er een klein risico op infectie of allergie.

Een overzicht van onze behandelingen

Bunny linesFaceslimmingFronsrimpelsKinKraaienpootjesLip flipMigraine / HoofdpijnMondhoekenNefertiti/halsliftNeusliftOvermatig zwetenTandenknarsenTandvleeslachTrapezius liftVoorhoofdsrimpelsWenkbrauwlift

Waar komen rimpels vandaan?

Waar komen die vervelende lijntjes nou precies vandaan? Op het moment dat je gezicht helemaal ontspannen is, zijn er namelijk (bijna) geen rimpels zichtbaar. Maar wanneer je praat of luistert, maak je automatisch verschillende uitdrukkingen met je gezicht. Probeer er maar eens op te letten! Door deze mimiek spannen continu willekeurige en onwillekeurige spiertjes aan. In de loop van de jaren zorgen deze spiertjes voor de welbekende rimpels. Je ziet ze met name vaak terug in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en de ‘kraaienpootjes’ langs de ogen.

Wat doet een Botuline Toxine behandeling?

Wil je (tijdelijk) een einde aan die vervelende kraaienpootjes maken? Of zou je graag van die denkrimpel tussen je wenkbrauwen af willen? In dat geval zou een behandeling met Botuline Toxine de perfecte oplossing kunnen bieden! Door dit bijzondere eiwit direct in jouw rimpelspiertjes te spuiten, blokkeren we de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Klinkt heel lastig, maar eigenlijk worden de spiertjes dus gewoon verdoofd. Hierdoor blijven zowel de bewuste als onbewuste spiertrekkingen uit en zullen je rimpels niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Helemaal top, toch?!

Is een Botuline Toxine behandeling wel veilig?

Het klinkt een beetje eng; een eiwit dat in de spier gespoten wordt. Gelukkig wordt Botuline Toxine al jarenlang in de medische wereld toegepast en zijn er inmiddels talloze onderzoeken naar de effecten en eventuele bijwerkingen gedaan. Op basis van zowel korte- als lange termijn effecten kunnen we met zekerheid zeggen dat het gebruik van Botuline Toxine volledig veilig is. Natuurlijk mits de behandeling wordt uitgevoerd door een deskundig arts met de nodige kennis en ervaring. Geen zorgen dus!

Mogelijke bijwerkingen van een Botuline Toxine behandeling

Over het algemeen is er geen sprake van complicaties na een behandeling met Botuline Toxine. Dankzij de lage dosering blijven zelfs eventuele allergische reacties uit. Waar je wel mogelijk last van zou kunnen krijgen:

  • In sommige gevallen ervaren patiënten hoofdpijn nadat de behandeling heeft plaatsgevonden. Deze zal uiterlijk na 3 tot 5 dagen wegtrekken.
  • Een klein percentage – ongeveer 1 tot 2 procent – beschikt over antistoffen tegen Botuline Toxine. In dat geval heeft de behandeling helaas (bijna) geen effect.
  • Er is een kleine kans op griepachtige symptomen (lichte koorts, spierpijn, vermoeidheid). Maar ook deze zullen na enkele dagen alweer verdwijnen.
  • Tot slot kan een complicatie optreden zoals een hangend ooglid, ook dit komt zelden voor, echter wordt u hierover geïnformeerd voorafgaand aan de behandeling door uw behandelaar.

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

Botuline Toxine is niet in elk geval 100% veilig. Er zijn namelijk een aantal situaties en aandoeningen waarbij het gebruik van dit eiwit sterk wordt afgeraden. Zo zullen we de behandeling bij koorts, ziekte of een infectie/irritatie uitstellen. Ook tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding is een behandeling met Botuline Toxine tijdelijk niet geschikt. Heb je een permanente filler of is er sprake van een kwaadaardige ziekte (zoals een melanoom) in het te behandelen gebied? Helaas kunnen wij je op die plek dan niet met Botuline Toxine behandelen. Heb je een aandoening die te maken heeft met je spieractiviteit, zoals het Eaton Lambert Syndroom? Ook in dat geval kunnen wij je niet met Botuline Toxine behandelen.

De resultaten

Direct na de Botuline Toxine behandeling, kan het behandelde gebied rood en gezwollen zijn. Dit is hartstikke normaal en na 2 tot 5 dagen zal het resultaat al beter zichtbaar worden. Na 10 tot 14 dagen zal het optimale resultaat zichtbaar zijn. Dit zal ongeveer 3 tot 4 maanden aan blijven houden, afhankelijk van onder andere je leeftijd en spieractiviteit. Is het middel uitgewerkt en merk je dat het effect minder zichtbaar wordt? Dan kan je de behandeling gewoon herhalen! In sommige gevallen kan een herhaalbehandeling ervoor zorgen dat het effect langer zichtbaar blijft.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven