Botuline Toxine

Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de clostridium botulinum bacterie. Het eiwit wordt gescheiden en  van de bacterie en gezuiverd. Botuline Toxine wordt al zo een 35 jaar gebruikt voor medische toepassingen en wordt sinds 1989 ook in de cosmetische industrie ingezet.

Een Botuline Toxine behandeling is eenvoudig uitvoerbaar en houdt in dat er op de gewenste plekken kleine hoeveelheden botuline toxine wordt ingespoten met een zeer fijne naald. Botuline toxine zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren blokkeert waardoor de spieren als het ware tijdelijk stil worden gelegd. Het resultaat hiervan is verminderde gezichtslijnen en rimpels.

Na een behandeling met botuline toxine duurt het een aantal dagen voordat het effect zichtbaar wordt. Dit komt doordat botuline toxine een inwerktijd heeft. De verbetering van de dynamische rimpels zal toenemen naarmate de huid langer ontspannen is. Het effect is gemiddeld drie tot vier maanden zichtbaar en kan soms langer aanhouden. Hierna wordt het weer volledig afgebroken door het lichaam.In uitzonderlijke gevallen kan er hoofdpijn optreden direct na de behandeling. Dit trekt uiteraard weer weg.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven

Online afspraak maken

Via ons online boekingssysteem kunt u eenvoudig een afspraak inboeken voor uw afspraak.

Indien u graag langs wilt komen voor een consult en direct behandeld wilt worden, dan kunt u direct een behandeling inboeken.

Voor groepsafspraken of combinatie afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar info@xavierclinics.nl

Adviesgesprek met de arts

Voorafgaand aan alle behandelingen wordt er eerst een consult ingepland. Tijdens het consult wordt er door de arts geluisterd naar uw wensen en gekeken naar de mogelijkheden om dit doel te bereiken. De arts zal u goed informeren over de voor- en nazorg en over het resultaat wat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel zijn en het herstel van de gekozen behandeling.

De behandeling

Op het moment dat u ervoor heeft gekozen om een behandeling bij ons te ondergaan dan vragen wij u voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en een behandelovereenkomst te tekenen. Gebruikt u veel medicatie? Neem dan uw medicatielijst mee naar uw afspraak.

Voor uw medische dossier zullen er zowel voor de behandeling als na de behandeling foto’s van u genomen worden voor uw medisch dossier. In sommige gevallen wordt de huid plaatselijk verdoofd met een verdovende crème of een verdovingsvloeistof voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na afloop van de behandeling ontvangt u per e-mail een nazorgformulier. U hoeft niet in de kliniek te blijven en kunt direct naar huis. Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling rood en gezwollen is en soms kan er sprake zijn van blauw plekjes. Deze bijwerkingen zullen vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied, indien geadviseerd, goed koelt met de coolpack die u van ons heeft gekregen. Mocht u erg last hebben van blauwe plekken, dan adviseren wij om Arnica crème aan te brengen op het behandelde gebied.

Het wordt de eerste 4 uur na de behandeling afgeraden om make-up aanbrengt op de behandelde gebieden. Ook wordt het afgeraden om tot een week na de behandeling zich bloot te stellen aan intense warmte (zon, sauna en zonnebank). Wij raden het af om gedurende twee weken na de behandeling een gezichtsbehandeling te ondergaan. Na twee weken kunt u het eindresultaat beoordelen van de behandeling.

Mocht u vragen hebben over uw herstel neem dan gerust contact met ons op.

Risico’s

De kans op complicaties is zeer klein. Zoals bij elke ingreep is er een klein risico op infectie of allergie.

Een overzicht van onze behandelingen

FronsrimpelsVoorhoofdsrimpelsKraaienpootjesWenkbrauwliftMigraine / HoofdpijnTandvleeslachOvermatig zwetenTandenknarsenFaceslimmingNefertiti/halsliftKinMondhoekenNeusliftBunny linesLip flip

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven