Huidverbetering

Onze huid kan altijd wel een oppepper gebruiken. De huid wordt dagelijks blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Naarmate we ouder worden neemt ook de huidkwaliteit af, dit merken we onder andere aan een drogere en ruwere huidtextuur. De reden hiervoor is dat de hoeveelheid collageen, elastine en hyaluronzuur afnemen. Wij werken met verschillende huidverbeteringstechnieken om dit weer te herstellen. Het doel van de behandelingen is om de huid van binnenuit te hydrateren en weer te laten stralen.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven

Online afspraak maken

Via ons online boekingssysteem kunt u eenvoudig een afspraak inboeken voor uw afspraak. Indien u graag langs wilt komen voor een consult en direct behandeld wilt worden, dan kunt u direct een behandeling inboeken. Voor groepsafspraken of combinatie afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar info@xavierclinics.nl

Adviesgesprek met de medisch specialist

Voorafgaand aan alle behandelingen wordt er eerst een consult ingepland. Tijdens het consult wordt er door de specialist geluisterd naar uw wensen en gekeken naar de mogelijkheden om dit doel te bereiken. De specialist zal u goed informeren over de voor- en nazorg en over het resultaat wat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel zijn en het herstel van de gekozen behandeling.

De behandeling

Op het moment dat u ervoor heeft gekozen om een behandeling bij ons te ondergaan dan vragen wij u voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en een behandelovereenkomst te tekenen. Gebruikt u veel medicatie? Neem dan uw medicatielijst mee naar uw afspraak.

Voor uw medische dossier zullen er zowel voor de behandeling als na de behandeling foto’s van u genomen worden voor uw medisch dossier. In sommige gevallen wordt de huid plaatselijk verdoofd met een verdovende crème of een verdovingsvloeistof voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na afloop van de behandeling ontvangt u per e-mail een nazorgformulier. U hoeft niet in de kliniek te blijven en kunt direct naar huis. Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling rood en gezwollen is en soms kan er sprake zijn van blauw plekjes. Deze bijwerkingen zullen vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied, indien geadviseerd, goed koelt met de coolpack die u van ons heeft gekregen. Mocht u erg last hebben van blauwe plekken, dan adviseren wij om Arnica crème aan te brengen op het behandelde gebied.

Het wordt de eerste 4 uur na de behandeling afgeraden om make-up aanbrengt op de behandelde gebieden. Ook wordt het afgeraden om tot een week na de behandeling zich bloot te stellen aan intense warmte (zon, sauna en zonnebank). Wij raden het af om gedurende twee weken na de behandeling een gezichtsbehandeling te ondergaan. Na twee weken kunt u het eindresultaat beoordelen van de behandeling.

Mocht u vragen hebben over uw herstel neem dan gerust contact met ons op.

De kans op complicaties is zeer klein. Zoals bij elke ingreep is er een klein risico op infectie of allergie.

Een overzicht van onze behandelingen

AcnéPeelingsMicroneedlingSkinpenMesotherapieElektrocoagulatieCosmelanDermamelanHappy Intim PeelNatural GlowXL HairProfhiloProfhilo BodyProfhilo SerumKybella/BelkyraSculptra

Acné

Acne kan voorkomen in het gezicht, op de rug of de borst. Dit komt omdat de talgklieren actiever zijn op deze plekken. Acne uit zich door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Ook kunnen er oneffenheden op de huid zoals pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acne-littekens ten gevolge van ontstekingen te zien zijn. Het hebben van acne brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Veel mensen proberen jarenlang middeltjes, medicijnen en crèmes uit zonder resultaat. Xavier Clinics biedt dan uitkomst door middel van acne therapie.

We beschikken over diverse middelen om acne te verhelpen zoals dieptereinigingen, peelings, microneedling therapie bij acne-littekens, therapeutische producten en persoonlijk advies. Hierbij pakken we acne vanuit de oorzaak aan, en krijgt jouw huid weer een gladder en egaler aanzien. Het doel van de behandeling is om de acne klachten te verminderen.

Indicaties
Met behulp van acne therapie kunnen wij onderstaande vormen van acne behandelen:
• acne vulgaris
• acne conglobata
• acne tarda
• acne inversa/hidradenitis suppurative
• acne excoriée des jeunes filles

De behandeling
Manuele therapie
De behandeling voor acné bestaat uit het goed uitreinigingen van de huid. Met als doel het teveel aan talg verwijderen voordat het de kans heeft om te gaan ontsteken en de ontstekingen die er zitten weg te halen zonder littekenvorming te veroorzaken.

Manuele therapie i.c.m. peeling
Na het uitreinigen van de huid kan een peeling worden aangebracht op de huid. De peeling is een cocktail van verschillende zuurtjes die een talg-oplossende werking hebben, waardoor de talgproductie in de huid afneemt. De toegevoegde pulp extracten in de peelings zorgen voor een extra antioxiderende werking. De vernieuwing van de huid wordt versneld door de peeling, waardoor de huid niet kan verhoornen en minder kans heeft op het verstoppen van de talgklieren.

Bij acne is het gebruiken van de juiste producten van essentieel belang. De huidtherapeut stelt tijdens de behandeling een gepersonaliseerd productadvies op.
• Na de behandeling is het belangrijk uw huid te beschermen tegen uv straling door middel van een zonnebrand SPF30;
• Uw kussensloop dagelijks verschonen.

Peelings

Een chemische peeling is een behandeling met een vloeistof oplossing die bestaat uit natuurlijke zuren. Peelings zorgen voor een duidelijke verbetering van de algehele huidconditie, met stimulering van celvernieuwing en verwijdering van dode huidcellen. De huid wordt egaler, pigmentvlekken worden verminderd, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen. Er bestaan verschillende soorten zuren met allemaal andere eigenschappen. Hierdoor kunnen we elke behandeling geheel aanpassen op uw huid. Tijdens de behandeling zal de behandelaar de geschikte peeling voor uw huid bepalen.

Indicaties
– acné en restacné
– huidverjonging
– verminderde huidkwaliteit
– hyperpigmentatie
– rosacea
– droge huid
– rimpels en fijne lijntjes

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de intensiteit van de peeling en gevoeligheid van de huid. Er kan een opbouw van de sterkte van de peels nodig zijn om zo de huid te verbeteren. Zichtbaar resultaat wordt behaald door meerdere behandelingen te ondergaan. Geadviseerd wordt elke 2-4 weken een behandeling te ondergaan tot het gewenste resultaat is bereikt.

Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen. Het gevoel van een chemische peeling wordt omschreven als tintelend, jeuk, brandend en warm. Tijdens de behandeling wordt een waaier gebruikt zodat u minimaal last heeft.

Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te ondersteunen met speciale, op de gepeelde huid afgestemde producten. Op deze manier wordt het herstel van de huid gestimuleerd. De behandelaar zal u hierin adviseren. Daarbij is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV-straling met minimaal SPF 30. In sommige gevallen gaat de huid licht schilferen. Trek/pluk/krab niet aan de losse huid.

Microneedling

Een microneedling behandeling is een zeer effectieve en veilige behandelmethode om een enorm scala van huidverbetering en huidvernieuwing te realiseren. Bij deze behandeling wordt er op een gecontroleerde manier microkanaaltjes in de huid gemaakt. Door deze prikkeling in het weefsel komen groeifactoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt in de diepte vernieuwd en verfraaid zonder het beschadigen van de bovenste huidlaag. De huid krijgt
een intensieve boost en directe opfrissing, met uiteindelijk een dikkere en gladdere huid als resultaat. Doordat de huid zich op een natuurlijke wijze vernieuwd, zullen littekens, rimpels en pigmentatie worden vervaagd. Tijdens de behandeling wordt een werkstof dieper in de huid aangebracht, waardoor het effect wordt vergroot. Na de behandeling wordt een SPF 50 herstellende creme aangebracht. Optioneel kan  na de behandeling nog extra gekozen worden voor een hyaluronzuur gezichtsmaker die de huid kalmeert, hydrateert en de celvernieuwing verbeterd.

Indicaties
– (acné)littekens
– huidverjonging
– hyperpigmentatie
– grove poriën
– striae
– rimpels en fijne lijntjes

Zichtbaar resultaat wordt behaald door meerdere behandelingen te ondergaan in kuurverband van gemiddeld 3 keer (elke 4-6 weken). Uiteraard zal elke behandeling met de dermapen een boost voor de huid zijn en verbetering geven. De aanmaak van collageen en elastine is een geleidelijk proces waardoor het resultaat niet meteen volledig zichtbaar is, maar na een aantal maanden.

De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid en is niet pijnlijk. De huid kan eventueel verdoofd worden door middel van een creme waardoor u vrijwel niks voelt.

Een microneedling behandeling kan de huid laten schilferen. Krab niet aan de behandelde huid, de schilfertjes verdwijnen binnen enkele dagen. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en sporten gedurende de eerste 48 uur na de behandeling. Vermijdt UV-straling tot ten minste twee weken na
de behandeling en bescherm de huid met minimaal SPF30. Tot 24 uur na de behandeling mag u het behandelde gebied niet reinigen, geen creme, make-up en andere producten aanbrengen.

Skinpen

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met een minimale hersteltijd. Dit kan met de SkinPen, een uniek medisch microneedling systeem. De SkinPen is als eerste Microneedling systeem FDA goedgekeurd en heeft als enige Microneedling device een Medisch CE klasse 2a markering. Indicaties zoals (acne) littekens, pigmentatie, onregelmatige huidstructuur, huidverslapping en fijne lijntjes kunnen zeer effectief en veilig behandeld worden. Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren. De SkinPen maakt 1600 microkanaaltjes per seconde in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend in de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

Indicaties
– acné en restacné
– littekens
– verminderde huidkwaliteit
– hyperpigmentatie
– onregelmatige huidstructuur
– huidverslapping
– rimpels en fijne lijntjes

Aantal behandelingen
Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de conditie van de huid. Vaak zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig met een tussenpose van 2-4 weken voor het gewenste resultaat.

Is de behandeling gevoelig?
Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen. De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid en is niet pijnlijk.

Nazorg
Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te ondersteunen met speciale, op de behandelde huid afgestemde producten. Op deze manier wordt het herstel van de huid gestimuleerd. Voor de eerste 24 uur mag alleen de Skinfuse LIFT HG aangebracht worden. De volgende 24 uur mag de Skinfuse RESCUE crème naar behoefte aangebracht worden. Deze crème helpt de huid te kalmeren, verzachten en herstellen. Beide producten krijgt u mee na de producten.

Mesotherapie

Mesotherapie is een techniek waarbij actieve ingrediënten worden geïnjecteerd in de huid door kleine micro injecties. Deze ingrediënten bestaan uit rijk gevulde cocktails van vitamines, anti-oxidanten en hyaluronzuur. Een skinbooster zorgt op een natuurlijke wijze voor hydratatie en werkt anti-aging. De huid zal van binnenuit worden verbeterd en collageenproductie zal worden gestimuleerd met als resultaat een minder droge huid, vermindering van oneffenheden en een ‘healthy glow’. De poriën van de huid zullen verfijnen en fijne lijntjes zullen verzachten. De skinbooster behandeling kan optioneel gecombineerd worden met microneedling waardoor een nog mooier resultaat bereikt kan worden. Met microneedling worden de actieve ingrediënten beter verspreid en de huid meer geactiveerd om vocht aan te trekken.

Indicaties:
– fijne lijntjes
– huidverjonging
– droge huid
– grove poriën
– rimpels en fijne lijntjes

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de conditie van de huid. Vaak zijn er 3 behandelingen nodig met een tussenpose van 2-4 weken.

De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid en is niet pijnlijk. De huid kan eventueel verdoofd worden door middel van een creme waardoor u vrijwel niks voelt. Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te ondersteunen met speciale, op de huid afgestemde producten. Op deze manier wordt het resultaat van de behandeling geoptimaliseerd. De behandelaar zal u hierin adviseren. Een hersteltijd is er nauwelijks.

Elektrocoagulatie

Elektrocoagulatie is een behandelmethode waarbij huidoneffenheden op een snelle, effectieve en veilige methode worden verwijderd. Hierbij kan gedacht worden aan milia (gerstekorrels), fibroma (steelwratjes), dermatosis papulosa ligra en wratten. De huidoneffenheden worden verhit met een naald waardoor elektrische stroom loopt. Wanneer de naald van het apparaat tegen het plekje gebracht wordt, zal het plekje opwarmen en verschrompelen tot een korstje. Deze korstjes verdwijnen binnen enkele dagen tot een week met als resultaat een gladde huid.

Indicaties
– milia (gerstekorrels)
– verruca seborrhoïca
– fibroma (steelwratjes)
– dermatosis papulosa ligra
– wratten

Gemiddeld zijn er 1 tot 2 behandelingen nodig. De behandeling is niet geheel pijnloos maar van zeer korte duur. De warmtesensatie verschilt per gebied.

Krab niet aan de behandelde huid, laat de plekjes rustig genezen. Korstjes vallen er binnen enkele dagen tot een week af. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en sporten gedurende de eerst 24 uur na de behandeling. Na 24 uur mag u de huid voorzichtig droog deppen, niet wrijven. Vermijdt UV-straling tot ten minste twee weken na de behandeling en bescherm de huid met minimaal SPF30.

Cosmelan

De Cosmelan-behandeling is wereldwijd één van de beste depigmentatie behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken. Zowel pigmentvlekken op de lichte huid als pigmentvlekken op de donkere huid. Oppervlakkig gelegen pigment is goed te behandelen met een medische peeling of met de pigmentlaser. Dieper gelegen pigment is soms erg lastig om weg te krijgen. Voor dit dieper
gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld, welke voor alle huidtypes (huidtype 1 t/m 6) een effectieve behandeling is om pigmentvlekken te verminderen. Het gehele behandeltraject duurt gemiddeld 6 maanden en bestaat uit een behandeling die gecombineerd wordt met thuisproducten.

Indicaties
– Zwangerschapsmasker (melasma)
– Ouderdomsvlekken (lentiges solaris)
– Pigment dat ontstaan is na trauma (postinflammatoire hyperpigmentatie)
– Zonschade
– Pigmentatie na ontstaan medicatie gebruik
– Huidverjonging

De behandeling
De Cosmelan behandeling wordt in drie delen uitgevoerd:

Stap 1: In de kliniek wordt eerst een voorbereidende peeling uitgevoerd om de huid te voorbereiden op de Cosmelan behandeling.
Stap 2: 2 dagen na de voorbereidende peeling, komt u naar de kliniek voor de Cosmelan 1 behandeling. Er wordt een intensief masker aangebracht die gedurende 8-12 uur op het gelaat moet blijven. Na de aangegeven tijd haalt u het masker er thuis af. Hierna begint u meteen met het smeren van de Melan recovery en een SPF 130. Deze producten krijgt u mee.
Stap 3: Na 2 dagen begint u met het aanbrengen van de Cosmelan 2. De Cosmelan 2 gebruikt u gedurende de eerste maand 3 maal daags. Wanneer het pigment is afgenomen, bouwt u het gebruik van de Cosmelan 2 af. U wordt het gehele behandeltraject van 6 maanden begeleid en elke 4 weken vind er een controle afspraak plaats om de vooruitgang van de huid te bekijken.

Nazorg
De huid zal licht branderig en trekkerig aan voelen. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u de meegeleverde Melan Recovery. De huid zal na de Cosmelan behandeling wat roder zijn. Schilfering kan op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. Het is raadzaam de Melan Recovery te gebruiken en dit 3 maal daags aan te brengen. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren. De beste
resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor. De pigmentatie zal aanzienlijk verminderd zijn, of zelfs verdwijnen. Tijdens het gehele behandeltraject is het van uiterst belang om alleen de meegegeven producten van Mesoestetic te gebruiken.

Dermamelan

De Dermamelan-behandeling is wereldwijd één van de beste pigmentatie behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken bij alle huidtypes. Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en wordt vaak veroorzaakt door verschillende factoren zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en UV-straling. Dieper gelegen pigment is soms erg lastig om weg te krijgen. De Dermamelan is speciaal ontwikkeld voor
het dieper gelegen pigment dat lastiger te behandelen is. De Dermamelan behandeling is 30% sterker dan een Cosmelan behandeling en mag alleen door huidtherapeuten en artsen worden uitgevoerd. Het gehele behandeltraject duurt gemiddeld 6 maanden en bestaat uit een behandeling die gecombineerd wordt met thuisproducten.

Indicaties
– Zwangerschapsmasker (melasma)
– Ouderdomsvlekken (lentiges solaris)
– Pigment dat ontstaan is na trauma (post-inflammatoire hyperpigmentatie)
– Zonschade
– Pigmentatie na ontstaan medicatie gebruik
– Huidverjonging

De behandeling
De Dermamelan behandeling wordt in drie delen uitgevoerd:
Stap 1: In de kliniek wordt eerst een voorbereidende peeling uitgevoerd om de huid te voorbereiden op de Dermamelan behandeling.
Stap 2: 2 dagen na de voorbereidende peeling, komt u naar de kliniek voor de Dermamelan 1 behandeling. Er wordt een intensief masker aangebracht die gedurende 8-12 uur op het gelaat moet blijven. Na de aangegeven tijd haalt u het masker er thuis af. Hierna begint u meteen met het smeren van de Melan recovery en een SPF 130. Deze producten krijgt u mee.
Stap 3: Na 2 dagen begint u met het aanbrengen van de Dermamelan 2. De Dermamelan 2 gebruikt u gedurende de eerste maand 3 maal daags. Wanneer het pigment is afgenomen, bouwt u het gebruik van de Dermamelan 2 af. U wordt het gehele behandeltraject van 6 maanden begeleid en elke 4 weken vind er een controle afspraak plaats om de vooruitgang van de huid te bekijken.

Nazorg
De huid zal licht branderig en trekkerig aan voelen. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u de meegeleverde Melan Recovery. De huid zal na de Dermamelan behandeling wat roder zijn. Schilfering kan op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. Het is raadzaam de Melan Recovery te gebruiken en dit 3 maal daags aan te brengen. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren. De beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor. De pigmentatie zal aanzienlijk verminderd zijn, of zelfs verdwijnen. Tijdens het gehele behandeltraject is het van uiterst belang om alleen de meegegeven producten van Mesoestetic te gebruiken en geen andere behandelingen te ondergaan.

Happy Intim Peel

HAPPY Intim® Happy Peel is een speciale, medische TCA-peeling voor de intieme zone om de huid in de schaamstreek en de oksels gladder en lichter te maken, te verstevigen en de algehele huidconditie in het gebied te verbeteren. De Happy Peel bevat pijnstilling waardoor de behandeling niet pijnlijk is.

De behandeling
Het te behandelen gebied wordt eerst gereinigd en afgetekend. Vervolgens wordt met een wattenstaafje de Happy Peel aangebracht. De huid zal meteen rood/wit verkleuren. Nadat de peeling is aangebracht, zal de HAPPY Intim® Lightening Cream aangebracht worden. Deze crème zal het herstel en resultaat ondersteunen. U krijgt dit product mee naar huis. De eerste dag na de behandeling zal de huid wat droog en trekkerig aan voelen. Meestal begint de huid op dag 3 te vervellen. Dit kan tot 7 dagen na de behandeling aanhouden. De behandeling wordt na 2 weken herhaald.

Indicaties
– Hyperpigmentatie
– Slechte huidstructuur
– Huidverslapping
– Geschikt voor de oksels en de anogenitale regio

Aantal behandelingen
Voor een optimaal resultaat wordt de behandeling 2 keer uitgevoerd met een interval van 2 weken.

Nazorg
– 2 weken voor de behandeling, tijdens het gehele behandeltraject en 6 weken na de behandeling moet de zon en zonnebank vermeden worden.
– De HAPPY Intim® Lightening Cream moet 2 keer per dag aangebracht worden.
– Laserontharing mag weer na 2 maanden na de laatste behandeling.
– Een goede hygiene is zeer belangrijk. Draag het liefst een schone, katoen ondergoed tijdens en na de behandeling.

Natural Glow Treatment

Tijdens deze behandeling wordt de huid intensief gereinigd waarbij onzuiverheden worden verwijderd. Na de dieptereiniging wordt een ampul aangebracht bestaande uit glycolzuur, vitamine F en vitamine E. Hierdoor worden imperfecties, poriën, rimpels en expressie lijntjes verminderd. De huid krijgt een zachtere structuur en geeft de huid direct een boost. De behandeling wordt afgesloten met een gezichtsmasker die de huid kalmeert, hydrateert en de celvernieuwing verbetert. De behandeling is geschikt voor iedereen die meteen een ‘natural glow’ wilt zonder downtime.

XL Hair

XL Hair® is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarzakjes voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals (natuurlijk) hyaluronzuur aangevuld met 47 actieve ingrediënten. Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair® worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en productief waardoor haaruitval stopt en meer haargroei ontstaat. Dunner wordend haar kan aangepakt worden met XL Hair®, wat dikker en steviger haar oplevert. XL Hair® zorgt voor:

– Het remmen van het haarverlies
– Verbetering van de haarkwaliteit
– De productie van meerdere haren uit 1 haarzakje
– Stimulering van de bloedcirculatie naar het haar
– Dikker haar en een vollere haardos

Is XL Hair® geschikt voor mij?
Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval (medische naam: alopecia). Met name haarverlies dat erfelijk bepaald is of dat ontstaat na hormonale klachten kan goed worden behandeld middels de XL Hair behandeling. Alopecia androgenetica (ook wel bekend als mannelijke kaalheid) en alopecia areata (genetische vorm, komt vooral bij vrouwen en kinderen voor) zijn voorbeelden van alopecia waarbij de haarzakjes (follikels) nog niet verlittekend zijn. Bij deze vormen van alopecia heeft XL Hair® de grootste succeskansen – zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaken voor de haaruitval zijn, zoals onderliggend lijden of medicijngebruik.

De huidtherapeut stelt de diagnose en bepaalt of je een geschikte kandidaat bent. In de volgende gevallen ben je (nog) niet toe aan een behandeling met XL Hair®:
– Als je allergisch bent voor een van de bestanddelen.
– Als je wondjes, een huidziekte of een infectie hebt, bijvoorbeeld een koortslip (herpesinfectie) of een streptokokkeninfectie.
– Als je een verlittekende vorm van alopecia hebt.
– Overleg met de huidtherapeut als je behandeld wordt met immuunsuppressiva of corticosteroïden, of wanneer je een auto-immuunziekte, diabetes type 1, acute reumatoïde artritis, aanhoudende angina pectoris of endocarditis hebt.

De behandeling
Op de dag van de behandeling was je je haar van tevoren met de Scalpfit shampoo. Na de behandeling mag je die dag je haar niet meer wassen en ook geen haarproducten gebruiken. (De dag erna mag dit weer wel.) De XL Hair® wordt door de huidtherapeut toegediend via oppervlakkige injecties in de hoofdhuid. De behandeling is niet pijnlijk. Je huid kan er wat rood uitzien na een behandeling, maar dit is tussen je haar weinig tot niet zichtbaar en trekt na enkele uren weer weg. Om het maximale uit je behandelingen te halen, is het belangrijk dat je het behandelplan volgt, de kuur volledig afmaakt en thuis de voorgeschreven ondersteunende producten gebruikt. De thuisproducten bestaan uit twee verschillende shampoo’s en een haarspray.

Een behandeling voor mannen bestaat doorgaans uit 6 sessies, voor vrouwen is dit 8 sessies. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden en daarna eens per twee weken.

Profhilo

Profhilo is een anti-aging behandeling met puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. Met slechts 5 prikjes per gezichtshelft is de behandeling minimaal invasief en kunt u direct weer uw dagelijkse werkzaamheden oppakken zonder dat iemand iets aan u merkt. Een Profhilo behandeling dankt zijn positieve werking door de aanmaak van collageen, elastine én stimulatie van vetweefsel. Dit wordt bio-remodelling genoemd. De huid wordt door een Profhilo behandeling weer stevig en gezond in de verschillende huidlagen. Een belangrijk voordeel is dat de huid verjongd wordt zonder volume toe te voegen aan het gezicht. De huid wordt daadwerkelijk hersteld en huidverslapping wordt aangepakt. Profhilo is ook geschikt voor verslapping in de hals, decolleté, handen, bovenarmen en benen. Het beste resultaat wordt behaald bij een Profhilo kuur van minimaal twee tot drie behandelingen met ongeveer 28 dagen tussen de behandelingen. Na 6 maanden dient er een onderhoudsbehandeling gedaan te worden.

Profhilo Body

Profhilo®️ Body is een anti-aging behandeling met een grote hoeveelheid puur hyaluronzuur, zonder chemische toevoegingen, speciaal ontwikkeld voor huidverslapping van het lichaam. De werking van Profhilo®️ Body is te danken aan het feit dat de aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (rekbaarheid) gestimuleerd wordt. De huid wordt weer steviger, gezonder en veerkrachtiger.

“Een belangrijk voordeel is dat je met Profhilo®️ Body de huid kunt verjongen zonder volume te geven. De huid wordt daadwerkelijk hersteld, huidverslapping wordt aangepakt en dit met een 100% natuurlijke bewerking van hyaluronzuur”

Welke indicaties kun je met Profhilo®️ Body behandelen?
De behandeling is geschikt voor huidverslapping aan de binnenkant van de bovenarmen en van de buik. Het resultaat is heel natuurlijk, de huid wordt steviger, veerkrachtiger en is beter gehydrateerd.

Wat is er nieuw aan Profhilo®️ Body?
Profhilo®️ heeft in 2016 de Aesthetics Awards gewonnen voor de meest innovatieve behandeling omdat het een geheel nieuwe bewerking van hyaluronzuur betreft met hele specifieke voordelen. Het hyaluronzuur is heel natuurlijk, daardoor is er minder kans op bijwerkingen en krijg je een natuurlijk resultaat. Profhilo®️ Body is sinds oktober 2021 op de markt. Deze is speciaal ontwikkeld voor huidverslapping op het lichaam en heeft daarom ook een andere samenstelling dan de Profhilo®️ die reeds op de markt is. Een verpakking Profhilo®️ Body bestaat uit een 3 ml voorgevulde spuit, bestaande uit 48 mg hoog en 48 mg laag moleculair gewicht hyaluronzuur.
Met deze uitbreiding van de Profhilo®️ lijn biedt IBSA effectieve behandelingen voor zowel het gelaat als het lichaam.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Bij deze behandeling wordt er met de BAP-techniek gewerkt, dat zijn injecties in 10 anatomisch uitgekiende gebieden die zorgen voor een optimaal resultaat.
Profhilo®️ Body verspreidt zich heel goed dus er zijn slechts een aantal injecties nodig om een gehele zone te behandelen. De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is, door het natuurlijke materiaal, zeer klein. Er wordt een kuur van 2 behandelingen met een interval van 30 dagen aangeraden. Indien nodig kunnen er vervolgbehandelingen worden afgesproken.

Hoe werkt Profhilo Body®️?
Voor wie is deze behandeling geschikt?
Voor iedereen vanaf ongeveer 30 jaar die huidverslapping tegen wil gaan. De behandeling kan goed gecombineerd worden met eventuele andere behandelingen. Vraag uw behandelend arts naar de mogelijkheden.

Profhilo Serum Haenkenium

Profhilo Haenkenium combineert hyaluronzuur (HA) complex met het gepatenteerde salvia haenkei extract, Haenkenium, die functioneert als een antioxidant, de huid beschermt tegen vroegtijdige veroudering en hyperpigmentatie, zorgt voor het herstellen van de barrière functie, huidirritatie verlicht en hydratatie geeft aan de huid. Volgens IBSA Italie combineert het 2 verschillende moleculaire gewichten; het hoog moleculair gewicht HA creëert het beschermende effect en het laag moleculair gewicht draagt bij aan optimale hydratatie van de huid.

Salvia Haenkei helpt om te beschermen tegen vrije radicalen. Verder is het product uitermate geschikt voor gebruik na esthetische behandelingen zoals Botuline Toxine, fillers en peelings maar kan het ook prima toegevoegd worden aan je dagelijkse skincare routine. Gebruiksadvies: 2 maal daags.

Kybella / Belkyra

We kennen Kybella uit de Verenigde Staten waar het al jaren bekend is. In Europa noemen we dit product Belkyra. Het bevat de werkzame stof deoxycholinezuur. Dit stofje is al van nature aanwezig in ons lichaam en heeft als doel het afbreken van vetten uit onze voeding.

Onze onderkin bestaat voor het grootste gedeelte uit vetweefsel. Daarom is dit product uitermate geschikt om specifiek dit vetweefsel af te breken. De vetcellen die afbreken kunnen geen vet meer opnemen, waardoor het volume van de onderkin dus afneemt. Het lichaam voert de afgebroken vetcellen  vanzelf af.

Indien u geïnteresseerd bent in een behandeling dan plannen we eerst een consult in. Tijdens een consult zal de arts samen met u kijken naar het probleemgebied en met u bespreken of u in aanmerking komt voor de behandeling. Mocht dit zo zijn dan zal er ook meteen een schatting gemaakt worden hoeveel sessies er nodig zullen zijn om uw doel te bereiken. Tijdens de behandeling wordt de vloeistof in het vetweefsel van de onderkin geïnjecteerd. Hierna is het van belang dat het behandelde gebied goed gekoeld wordt. De onderkin zal namelijk opzwellen en rood worden direct na de behandeling. Er kunnen ook blauwe plekken optreden, maar deze zullen vanzelf weer verdwijnen.

Sculptra

Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur verwerkt in hydrogel. Het product heeft zichzelf de afgelopen 25 jaar in Amerika al bewezen en is dan ook FDA-approved. Het product is geschikt voor het gezicht en voor het lichaam. Het kan ingezet worden tegen cellulitis, hipdips, onderhuidse oneffenheden na chirurgische ingrepen en waar het met name beroemd om is geworden: het geven van volume aan de billen. Zo wordt een kostbare chirurgische ingreep om de billen op te vullen voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat de dagelijkse werkzaamheden direct voortgezet kunnen worden en de kans op complicaties veel kleiner is. Sculptra wordt volledig door het lichaam opgenomen en verdwijnt uiteindelijk geheel uit het lichaam. Met kleine dunne injectienaaldjes brengt de behandelend arts de Sculptra-oplossing net onder de huid aan. Omdat het inbrengen van het naaldje in de huid op sommige plaatsen gevoelig kan zijn, gebruikt de arts vaak een combinatie van Sculptra met een plaatselijke verdoving. Een lichte zwelling is in de eerste uren na de behandeling normaal. Direct na de behandeling is het volumeherstellende effect van Sculptra zichtbaar. Na de eerste twee weken neemt dat effect weer wat af, omdat het polymelkzuur zich verspreidt in de huid. Daarna gaat het nieuwe collageen zich vormen. Het duurt enkele weken voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar wordt. Het effect van Sculptra-behandelingen is duurzaam. Twee tot vier jaar is het effect zichtbaar. Sculptra is na twee jaar volledig door lichaamseigen collageen vervangen.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven