Lippen

Volle lippen zijn hét schoonheidsideaal van vandaag de dag. Het is dan ook niet voor niets dat een behandeling met lipfillers by far het meest populair is. Of je nu geboren bent met smalle lippen of je lippen het volume hebben verloren in de loop der jaren. Hoe je het draait of keert, een ontevreden gevoel over je lippen kan onzekerheid met zich meebrengen. En daar wil je natuurlijk vanaf!

Lipfillers zorgen voor meer definitie, volume, hydratatie en stevigheid. Het kan zijn dat je op zoek bent naar mooie volle, dikkere lippen of dat je jouw lippen gewoon nét een tikkeltje meer volume wilt geven. Wat jouw wensen ook zijn, onze lipfiller behandelingen kunnen de perfecte oplossing bieden.

Benieuwd welke fillers we gebruiken, hoe de lipfiller behandeling in zijn werk gaat en wat de resultaten zijn? Lees verder!

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven

Online afspraak maken

Via ons online boekingssysteem kunt u eenvoudig een afspraak inboeken voor uw afspraak.

Indien u graag langs wilt komen voor een consult en direct behandeld wilt worden, dan kunt u direct een behandeling inboeken.

Voor groepsafspraken of combinatie afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar [email protected]

Welke lipfillers gebruiken wij?

De lipfillers die we bij Xavier Clinics gebruiken bestaan voor een groot deel uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en wordt na verloop van tijd biologisch afgebroken. Dit betekent dat de lipfillers niet permanent zijn en het resultaat na enkele maanden weer af zal nemen.

Hyaluronzuur klinkt in eerste instantie misschien een beetje naar, omdat je bij het woord ‘zuur’ toch vaak een bepaald beeld hebt. Maar dit zuur is dus hartstikke goed voor je! Hyaluronzuur stimuleert namelijk de aanmaak van twee heel belangrijke eiwitten: elastine en collageen. Waar elastine voor de rekbaarheid van de huid zorgt, is collageen goed voor de stevigheid. Een top combinatie dus!

Bovendien kan slechts één gram hyaluronzuur tot wel zes liter water vasthouden. Je kunt je dan ook vast wel voorstellen dat dit bijzondere zuur bijdraagt aan extra hydratatie. En dat zonder daarin te overdrijven en te veel vocht af te geven.

De voordelen van lipfillers met hyaluronzuur

Adviesgesprek met de arts

Voorafgaand aan alle behandelingen wordt er eerst een consult ingepland. Tijdens het consult wordt er door de arts geluisterd naar uw wensen en gekeken naar de mogelijkheden om dit doel te bereiken. De arts zal u goed informeren over de voor- en nazorg en over het resultaat wat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel zijn en het herstel van de gekozen behandeling.

De behandeling

Op het moment dat u ervoor heeft gekozen om een behandeling bij ons te ondergaan dan vragen wij u voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en een behandelovereenkomst te tekenen. Gebruikt u veel medicatie? Neem dan uw medicatielijst mee naar uw afspraak.

Voor uw medische dossier zullen er zowel voor de behandeling als na de behandeling foto’s van u genomen worden voor uw medisch dossier. In sommige gevallen wordt de huid plaatselijk verdoofd met een verdovende crème of een verdovingsvloeistof voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na afloop van de behandeling ontvangt u per e-mail een nazorgformulier. U hoeft niet in de kliniek te blijven en kunt direct naar huis. Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling rood en gezwollen is en soms kan er sprake zijn van blauw plekjes. Deze bijwerkingen zullen vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied, indien geadviseerd, goed koelt met de coolpack die u van ons heeft gekregen. Mocht u erg last hebben van blauwe plekken, dan adviseren wij om Arnica crème aan te brengen op het behandelde gebied.

Het wordt de eerste 4 uur na de behandeling afgeraden om make-up aanbrengt op de behandelde gebieden. Ook wordt het afgeraden om tot een week na de behandeling zich bloot te stellen aan intense warmte (zon, sauna en zonnebank). Wij raden het af om gedurende twee weken na de behandeling een gezichtsbehandeling te ondergaan. Na twee weken kunt u het eindresultaat beoordelen van de behandeling.

Mocht u vragen hebben over uw herstel neem dan gerust contact met ons op.

Risico's

De kans op complicaties is zeer klein. Zoals bij elke ingreep is er een klein risico op infectie of allergie.

Hyaluronzuur is dus een lichaamseigen stof die we zelf aanmaken. Echter neemt de aanmaak van deze stof af naarmate we ouder worden. Onze huid wordt dan steeds minder voorzien van de benodigde eiwitten, waardoor onder andere het volume en de stevigheid van de huid afneemt. Door hyaluronzuur fillers in de lippen te laten injecteren, zorg je ervoor dat de hoeveelheid van dit zuur weer op peil komt. En dat resulteert in:

  • Extra volume
  • Een sterker beschermlaagje van de huid
  • Een stevige en soepele huid
  • Een perfecte dosis vocht

Het feit dat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, neemt overigens nog een extra groot voordeel met zich mee. Doordat de lipfillers voor een groot deel uit deze lichaamseigen stof bestaan, zijn er namelijk weinig tot zelfs geen risico’s aan de behandeling verbonden. Zo is de behandeling geschikt voor ieder huidtype. Heb je last van een (allergie)gevoelige huid? Ook dan kom je in aanmerking! Helemaal top, toch?

De verschillende lipfiller technieken

Een behandeling met lipfillers kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo zijn er diverse lipfiller technieken die we kunnen toepassen, afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan technieken als “Russian Flat Lips” of “Keyhole Pouth”. De Russian Method is duidelijk één van onze favorieten! Het is dan ook niet voor niets dat deze techniek ook bij Kylie Jenner is toegepast.

Maar hoe gaat het precies in zijn werk? Eigenlijk heel simpel. We injecteren het hyaluronzuur namelijk met behulp van micro-injecties verticaal in de lip. Hierdoor worden je lippen mooi rond en vol gevuld zonder dat je lip de projectie verliest. Wat superfijn is aan deze techniek, is dat het meer lijkt alsof je lip omhoog krult dan dat het echt naar voren komt en je dus niet het bekende “duckface” effect krijgt. Dankzij de “Russian Method” creëren we mooie, volle lippen zonder dat deze heel erg uit zullen steken.

De lipfiller behandeling

Fillers in de lippen laten injecteren? Dan sta je binnen mum van tijd weer buiten! Een lipfiller behandeling duurt namelijk slechts 20 tot 30 minuten. Met behulp van de techniek die jij hebt gekozen, worden de fillers in je lippen geïnjecteerd.

Zo’n lipfiller behandeling met injecties kan natuurlijk heel spannend zijn. Gelukkig kunnen we je wat dat betreft meteen geruststellen: de eerste injecties voelen slechts als kleine speldenprikjes en dankzij de verdoving in de filler wordt de behandeling naarmate deze vordert pijnloos. Om je nog extra gerust te stellen smeren we van tevoren nog een extra sterke verdovende crème op de lippen. Het komt dan ook nooit voor dat de lip filler behandeling als super pijnlijk wordt ervaren en er is dus geen tandarts verdoving nodig!

Na de lipfiller behandeling kun je zelfs meteen weer naar huis en je dagelijkse bezigheden oppakken. Wel raden wel aan om intensieve activiteiten, de zonnebank en de sauna even te vermijden en te koelen tegen de zwelling. In een enkel geval kan een blauwe plek voorkomen, deze geneest weer vanzelf.

Het resultaat

Na de lipfiller behandeling kan er – door de injecties – zwelling, blauwe plekjes en een beetje roodheid ontstaan. Gebeurt dit bij jou? Dan geen reden tot paniek! Dit is namelijk hartstikke normaal en trekt gelukkig ook heel snel weer weg. Na ongeveer 14 dagen zie je optimaal resultaat van de behandeling. Hoe lang het gewenste resultaat zichtbaar zal zijn, verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Wij adviseren om de lip filler behandeling na 6-12 maanden te herhalen om het gewenste resultaat te behouden. Enthousiast geworden? Plan dan nu een afspraak in!

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven