Kincorrectie

Een teruggetrokken of afgevlakte kin kan een profiel verzwakken. Dit is een aangeboren afwijking die niet alleen met een operatie verbeterd kan worden maar nog eenvoudiger met fillers. Door de fillers op de kin te injecteren wordt de kin meer naar voren geprojecteerd en geeft dit een sterker profiel. De kin is ook onderdeel van de kaaklijn en deze zal automatisch verstrakken wanneer de kin wordt behandeld.

Naast deze indicatie kan de kin ook spitser worden gemaakt om een sexy vrouwelijke V-shape te creëren of kan er met fillers een deukje in de kin worden opgevuld. Het resultaat van deze behandeling is direct zichtbaar en men heeft er tot 12 maanden plezier van. Hierna dient het herhaald te worden om het resultaat te behouden.

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven

Online afspraak maken

Via ons online boekingssysteem kunt u eenvoudig een afspraak inboeken voor uw afspraak.

Indien u graag langs wilt komen voor een consult en direct behandeld wilt worden, dan kunt u direct een behandeling inboeken.

Voor groepsafspraken of combinatie afspraken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of mailen naar [email protected]

Adviesgesprek met de arts

Voorafgaand aan alle behandelingen wordt er eerst een consult ingepland. Tijdens het consult wordt er door de arts geluisterd naar uw wensen en gekeken naar de mogelijkheden om dit doel te bereiken. De arts zal u goed informeren over de voor- en nazorg en over het resultaat wat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel zijn en het herstel van de gekozen behandeling.

De behandeling

Op het moment dat u ervoor heeft gekozen om een behandeling bij ons te ondergaan dan vragen wij u voorafgaand aan de behandeling een medische vragenlijst in te vullen en een behandelovereenkomst te tekenen. Gebruikt u veel medicatie? Neem dan uw medicatielijst mee naar uw afspraak.

Voor uw medische dossier zullen er zowel voor de behandeling als na de behandeling foto’s van u genomen worden voor uw medisch dossier. In sommige gevallen wordt de huid plaatselijk verdoofd met een verdovende crème of een verdovingsvloeistof voorafgaand aan de behandeling.

Nazorg

Na afloop van de behandeling ontvangt u per e-mail een nazorgformulier. U hoeft niet in de kliniek te blijven en kunt direct naar huis. Het komt vaak voor dat de huid na de behandeling rood en gezwollen is en soms kan er sprake zijn van blauw plekjes. Deze bijwerkingen zullen vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied, indien geadviseerd, goed koelt met de coolpack die u van ons heeft gekregen. Mocht u erg last hebben van blauwe plekken, dan adviseren wij om Arnica crème aan te brengen op het behandelde gebied.

Het wordt de eerste 4 uur na de behandeling afgeraden om make-up aanbrengt op de behandelde gebieden. Ook wordt het afgeraden om tot een week na de behandeling zich bloot te stellen aan intense warmte (zon, sauna en zonnebank). Wij raden het af om gedurende twee weken na de behandeling een gezichtsbehandeling te ondergaan. Na twee weken kunt u het eindresultaat beoordelen van de behandeling.

Mocht u vragen hebben over uw herstel neem dan gerust contact met ons op.

Risico's

De kans op complicaties is zeer klein. Zoals bij elke ingreep is er een klein risico op infectie of allergie.

Kincorrectie met fillers

Stoor jij je aan je kin, bijvoorbeeld omdat de vorm of stand niet bij jouw gezicht past? Misschien heb je zelfs al een operatie overwogen om hier iets aan te doen. Maar weet dat dit probleem ook zónder intensieve ingrepen is op te lossen. Bij Xavier Clinics kun je terecht voor een kincorrectie door middel van fillers. Deze relatief eenvoudige ingreep kan wonderen doen en het profiel van je gezicht versterken.

Wat zijn kinfillers?

Kinfillers zijn een niet-invasieve manier om een kin te corrigeren in vorm, stand of grootte. Kinfillers bevatten het stofje hyaluronzuur, dat van nature in ons lichaam voorkomt. Hyaluronzuur helpt de huid gehydrateerd te blijven en zorgt zo voor een gezondere en jongere uitstraling. Dankzij het volume herstellende vermogen geeft het op gewenste plekken in het gezicht ook onderhuidse versteviging. Geen wonder dat je deze stof in veel huidverzorgingsproducten terugvindt.  

Doordat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, komen allergische reacties eigenlijk bijna nooit voor. Dat maakt het een zeer veilige manier om je kin of andere plekken in je gezicht op te vullen en zo te corrigeren. Een tweede voordeel van deze stof is dat het zacht is en geleidelijk wordt afgebroken. Dat geeft een zeer natuurlijk en niet-permanent resultaat.  

Ben je tevreden met het resultaat, dan is een simpele herhaalbehandeling na ongeveer 8-12 maanden voldoende. En natuurlijk ben je vrij om bij een volgende behandeling aanpassingen te doen voor een nog mooier resultaat. Dit is bijvoorbeeld een optie wanneer je in de tussentijd andere behandelingen hebt laten doen waar je een volgende kincorrectie met fillers weer op kunt afstemmen. 

Voor wie is een kincorrectie met fillers geschikt?

Een kincorrectie met fillers is vooral bedoeld voor mensen die hun kin te klein, kort, terugliggend of te plat vinden, aangezien deze ingreep volume toevoegt aan dit gebied. Dit kan iets zijn waar je al mee zit sinds je jeugd of zijn ontstaan naarmate je ouder wordt. Op latere leeftijd neemt het volume in onze kin namelijk geleidelijk af. Een kincorrectie met injectables is hiervoor een mooie en vrij eenvoudige oplossing. 

Kincorrectie met fillers: resultaten

Ondanks dat een behandeling met kinfillers veel minder intensief is dan een operatie, kunnen er geweldige resultaten mee worden behaald. Het belangrijkste resultaat is meer balans in de gelaatskenmerken en natuurlijk meer tevredenheid over je gezicht. 

Een greep uit de mogelijkheden van een kincorrectie middels fillers: 

  • creëren of juist opvullen van een deukje
  • teruggetrokken of afgevlakte kin corrigeren
  • scherpere contouren en kaaklijn
  • verbeteren van de kinvorm
  • meer balans en symmetrie in het gehele gezicht

De resultaten van een kincorrectie met fillers zijn direct zichtbaar en houden gemiddeld tot één jaar aan. Hierna ben je natuurlijk weer welkom bij onze kliniek voor een herhaalbehandeling. Zo behoud je de kin die perfect bij jou past, jaar in jaar uit. 

Hoe gaat een kincorrectie in zijn werk?

Voor we starten met de kincorrectie en het plaatsen van de fillers, vindt er een intake plaats. Hierin wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld met als doel: jouw hulpvraag vertalen naar het beste resultaat. Hierbij wordt bijvoorbeeld bepaald hoeveel filler nodig is en op welke plekken deze zal worden geïnjecteerd. Uiteraard heb je zowel bij deze eerste afspraak als bij de behandeling alle ruimte voor vragen en opmerkingen. 

De behandeling zelf is in minder dan 15 minuten achter de rug. De cosmetisch behandelaar bespreekt eerst nogmaals wat er precies zal gaan gebeuren en bereid vervolgens het te behandelen gebied voor. Met een dunne naald worden de fillers zorgvuldig op de vooraf bepaalde plekken geïnjecteerd. Het resultaat is direct zichtbaar en je kunt na de behandeling gelijk door met je dag. 

Na de behandeling: do’s en don’ts

Voor een optimaal resultaat dien je na de behandeling rekening te houden met een aantal zaken. Zo raden we af om de eerste uren make-up te gebruiken. Vermijd hitte zoals sauna, zonnebank en direct zonlicht de eerste week. Ook dien je de eerste twee dagen (intensief) sporten te laten. Verder kun je alles doen dat je normaal deed. Wel raden we aan om een gezonde leefstijl te hanteren, aangezien het resultaat zo langer zichtbaar blijft. Oftewel: zorg goed voor je lichaam middels gezonde voeding en een actieve leefstijl en vermijd roken, overmatig alcoholgebruik en andere zaken die de huid en gezondheid kunnen schaden. 

Hoe veilig is een kincorrectie met fillers en welke mogelijke risico’s zijn eraan verbonden?

Vergeleken met een operatieve ingreep is een kincorrectie met fillers een eenvoudigere en veiligere keuze. Na een operatie heb je bijvoorbeeld te maken met een hersteltraject en meer kans op complicaties, littekens of bijwerkingen. 

We vergroten de veiligheid van deze procedure op verschillende manieren. Ten eerste worden zowel de ingreep als de intake gedaan door een ervaren behandelaar. Tijdens de kincorrectie gaat de behandelaar zorgvuldig te werk en worden steriele, kwalitatieve materialen gebruikt. 

De kinfillers die wij gebruiken, bestaan uit natuurlijke en veilige stoffen waar uitvoerig onderzoek naar is gedaan. Daardoor zien we in de praktijk nagenoeg geen ongewenste reacties. Toch komt het in zeldzame gevallen voor dat er toch een allergische reactie optreedt. De belangrijkste symptomen hiervan zijn (ongebruikelijke) zwelling en roodheid. Is dit bij jou het geval, neem dan gelijk contact op met onze kliniek. Lichte beursheid of blauwe plekjes kunnen voorkomen, althans op de plek waar de dunne naald de huid in is gegaan. 

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Je bent van harte welkom in onze kliniek in Amsterdam! 

Maak nu een afspraak!

Kosteloos en vrijblijvend consult
Hoogste kwaliteit
Geen lange wachttijden

Wij werken met veilige
A-merk producten

Afspraak maken

of bel 020 - 2443758

of bekijk onze tarieven