Geen onderdeel van een categorie

10x Feiten & Fabels

By maart 1, 2020 juni 3rd, 2022 No Comments

10x Feiten & Fabels

10x feiten en fabels over botuline toxine en fillers!

#1 Fillers en botuline toxine zijn eigenlijk hetzelfde
FABEL: Deze zijn absoluut niet hetzelfde. Botuline toxine zorgt ervoor dat de spieren tijdelijk niet meer kunnen samentrekken. De fronsspier is bijvoorbeeld een spier die ervoor zorgt dat je boos kunt kijken, als je deze met Botuline toxine laat behandelen dan kan dit tijdelijk niet meer. Fillers worden gebruikt om volume te geven, dit suggereert de naam natuurlijk al. Stel dat je bijvoorbeeld vollere lippen wilt, dan zijn Fillers hier de oplossing voor.

#2 Fillers en Botuline Toxine is iets van deze tijd, er is nog weinig onderzoek naar gedaan
FABEL: Een Oostenrijkse chirurg onderzocht de werking van Botuline Toxine al aan het begin van de 18e eeuw. Dit was een mix van mineraal olie en paraffin wax.

#3 Botuline Toxine  kan je “tandvleeslach” verhelpen
FEIT: bij Een tandvleeslach, ofwel gummy smile, zie je zeer veel tandvlees tijdens het lachen. Mensen kunnen zich hier zelf nog wel eens flink aan storen. Door de spier daar met Botuline Toxine in te spuiten gaat deze minder ver omhoog tijdens het lachen en is er dus minder tandvlees zichtbaar.

#4 Behandelingen met Fillers of Botuline Toxine zijn pijnlijk
FEIT/FABEL: Sommige mensen kunnen tijdens de behandeling enige pijn ervaren maar dit is geen ernstige pijn. Het is te vergelijken met het krijgen van een inenting.

#5 Botuline Toxine en Fillers kunnen naast cosmetisch ook medisch doeleinden hebben
FEIT: Botuline Toxine is ook zeer effectief tegen tandenknarsen en migraine bijvoorbeeld. Zelfs voor overmatig zweten is het werkzaam! Door het inspuiten van botuline toxine in de oksels ga je minder zweten.

#6 Je ziet direct resultaat na een Filler of Botuline Toxine behandeling
FEIT/FABEL: Bij een Filler behandeling zie je direct resultaat, maar nog niet het eindresultaat. Het duurt meestal enkele dagen voordat je het echt goed ziet. De eerste dagen moet de huid vaak nog herstellen of is het product nog niet volledig ingewerkt. Na 14 dagen zie je het eindresultaat.

#7 Botuline Toxine en Fillers zijn permanent en blijven voor altijd in je lichaam
FABEL: Uiteindelijk wordt zowel Botuline Toxine als Fillers door je lichaam weer afgebroken. Doorgaans is het effect tussen de drie en vier maanden zichtbaar bij een Botuline Toxine behandeling en gemiddeld 6 maanden bij een Filler behandeling, daarna neemt het af. Tijdig bijwerken voorkomt dat het verdwijnt.

#8 Mannen willen geen Fillers of Botuline Toxine
FABEL: Steeds meer mannen maken kennis met de wereld van injectables. Zij komen onder andere voor het behandelen van de rimpels en fijne lijntjes, maar ook voor een strakkere kaaklijn.

#9 Botuline Toxine wordt ook in je lippen gespoten
FABEL: Zoals hierboven uitgelegd is, is botuline toxine een soort spierverlammer. Dit is niet wat er gebeurd bij lipinjecties. Die zijn bedoeld om de lippen juist voller te maken, iets waar Fillers precies voor gemaakt zijn.

#10 Fillers en Botuline Toxine zijn ook geschikt voor andere lichaamsdelen, zoals borsten en billen
FABEL/FEIT: In Nederland zijn er weinig klinieken die dit aanbieden. Er wordt nog veel onderzoek naar gedaan. Wij adviseren om voor het opvullen van borsten en billen op adviesgesprek te gaan bij een plastisch chirurg.