Geen onderdeel van een categorie

Bil Fillers!

By juli 14, 2022 februari 13th, 2023 No Comments

Bil Fillers!

Sculptra is een injectable die al sinds begin 2000 bestaat. Het eerste gebruik van Sculptra begon in 1999 en het werd officieel goedgekeurd door de FDA in 2004. Hoewel het tegenwoordig wordt gebruikt voor gezichtsbehandelingen of om je billen te liften, werd het voor het eerst gebruikt om lipoatrofie te behandelen bij mensen die met HIV waren geïnfecteerd. Lipoatrofie veroorzaakt vooral vetverlies op het gezicht, waardoor de wangen een ingevallen uiterlijk krijgen en het veroorzaakt diepe deuken in de gelaatstrekken.

Na de goedkeuring voor medicinaal gebruik in 2004, werd Sculptra Aesthetic in 2014 goedgekeurd door de FDA om cosmetische tekortkomingen zoals rimpels of billen te behandelen. Het primaire ingrediënt in SCULPTRA is een verbinding die bekend staat als poly-L-melkzuur, ook bekend als PLLA. Simpel gezegd, het is een collageenstimulator die verbazingwekkende langdurige resultaten kan geven die zelfs tot ongeveer twee – vier jaar kunnen aanhouden.

Snel overzicht:

• Veiligheid: De procedure is volkomen veilig en heeft zo min mogelijk bijwerkingen.

• Kosten: De kosten zijn veel lager dan bij een chirurgische ingreep. Vraag uw arts naar de exacte kosten.

• Gemak: deze procedure is uiterst comfortabel met weinig nazorg en wordt meestal snel uitgevoerd.

Hoe werkt een Sculptra Butt Lift?

Sculptra gebruikt een formule die ervoor zorgt dat het een beetje anders werkt dan andere vergelijkbare fillers. Terwijl andere fillers direct volume toevoegen door hyaluronzuur te gebruiken, gebruikt Sculptra een poly-L-melkzuur formule die in de huidlagen wordt ingebracht. Vervolgens verhoogt deze formule de natuurlijke productie van collageen om u het gewenste resultaat te geven.

Collageen is een op eiwit gebaseerde verbinding die de huid beeldhouwt en vormt. Met behulp van Sculptra-injecties wordt het gebied rond de billen gevuld met een gebogen vorm, die is gemaakt volgens de natuurlijke vorm van de billen en die perfect past bij het lichaamstype en -structuur. Deze aanpak is erg belangrijk omdat het je de vorm geeft die bij je lichaam past.

Dit natuurlijke proces om het collageen te vormen kan tot enkele maanden in beslag kan nemen. Daarom zijn er soms meerdere sessies nodig om de uiteindelijke optimale vorm en het volume van een bilvergroting te zien. Een grote meerderheid van de mensen die Sculptra gebruiken, is zeer tevreden met de resultaten die ze krijgen.

Hoe wordt Sculptra geïnjecteerd?

Voor uw behandeling raadpleegt u uw arts voor een uitgebreidere uitleg van de procedure. De behandeling wordt uitgevoerd terwijl je plat op je buik ligt en de arts die de procedure uitvoert, reinigt het gebied van injectie met alcohol om het volledig te steriliseren en eventuele kans op infectie weg te nemen.

U kunt mogelijk ook een verdovingsmiddel kiezen en dit op het inbreng gebied laten aanbrengen, waardoor elk gevoel van ongemak dat u voelt wanneer uw Sculptra in uw billen wordt ingebracht, wordt geneutraliseerd. Dit moet vóór de procedure met de arts worden besproken om te zien of het mogelijk en aanbevolen is.

Alle apparatuur die wordt gebruikt om Sculptra aan te brengen, is volledig gesteriliseerd, dus er is geen risico op infectie of complicatie. Het proces van de injectie zelf duurt slechts een paar seconden en is meestal niet pijnlijk en veroorzaakt geen grote gevoelens van ongemak.

Mogelijke bijwerkingen

Je moet je ervan bewust zijn dat er na de procedure enkele minimale bijwerkingen kunnen zijn, maar dat er geen grote bijwerkingen van Sculptra zijn waargenomen. De procedure is uiterst veilig, maar je moet je ervan bewust zijn dat dit kan gebeuren:

• Minimale blauwe plekken of wat roodheid

• Asymmetrische resultaten

• Kleine klontjes of bultjes die na verloop van tijd zullen afvlakken

• Kleine bloeding op de injectieplaats

• Kleine uitslag op de injectieplaats

• Jeuk

Deze bijwerkingen zijn allemaal minimaal en zouden geen reden tot bezorgdheid moeten zijn.

Wat gebeurt er na een Sculptra Butt Lift?

De nazorg van een Sculptra billift is zeer minimaal. Hoogstwaarschijnlijk zal de arts je adviseren om de komende twee dagen geen alcohol te drinken of zware lichamelijke inspanning te verrichten. Wees ervan bewust dat de resultaten niet meteen zichtbaar zijn en dat het enige tijd nodig heeft voordat het goed is te zien. Studies hebben aangetoond dat het tussen de 4 en 6 maanden kan duren voordat de eerste resultaten zichtbaar worden, aangezien dit proces volledig natuurlijk is.

Zoals bij alle fillers, zijn de resultaten niet permanent en verdwijnen ze na ongeveer 2-4jaar.

Hoe bereid je je voor op een Sculptra Butt Lift?

Voorbereiden op een Sculptra billift is niet ingewikkeld en heel gemakkelijk om te doen. Het enige dat je moet weten voordat de procedure wordt uitgevoerd, is het volgende:

• Rook niet voor de procedure
• Gebruik tot 2 weken voor het maken van de afspraak geen bloedverdunnende medicijnen
• Drink 48 uur voor de ingreep geen alcohol

Natuurlijk is het een must om eventuele gezondheidsproblemen te bespreken. Uw artsen moeten op de hoogte zijn van uw werkelijke medische situatie en geschiedenis op het moment van de procedure om mogelijke complicaties te voorkomen.

Sculptra versus chirurgische procedures

Hoewel de effecten van Sculptra na verloop van tijd kunnen afnemen, zijn ze veiliger en goedkoper dan een chirurgische billift of een bilimplantaat. Zelfs als u niet tevreden bent met het resultaat, zullen de effecten van de behandeling binnen 2-4 jaar na de ingreep verdwijnen, in tegenstelling tot de effecten van de chirurgische ingreep die blijvend zijn.