Geen onderdeel van een categorie

Botuline Toxine tegen zweten?

By december 17, 2019 juni 3rd, 2022 No Comments

Botuline Toxine tegen zweten?

Botuline Toxine tegen fronsrimpels, tegen voorhoofdsrimpels, tegen kraaienpootjes… deze kennen we allemaal maar wist je dat er ook botuline toxine in je oksels kan?

Sommige mensen hebben, ondanks een goede persoonlijke hygiëne, veel last van overmatig zweten. Dit is te herkennen aan een sterke transpiratielucht en bevlekte of natte kleding. Uiteraard komt dit bij iedereen wel eens voor maar wat nou als je hier dagelijks last van hebt? En wat als je alle maatregelen al genomen hebt? Wijde en luchtige kleding, geïnvesteerd in een goede deodorant, regelmatig jezelf wassen en omkleden etc. Soms werkt dit allemaal toch niet voldoende. Botuline toxine kan dan een uitkomst bieden. Door Botuline toxine in de oksels te injecteren kunnen de uiteinden van de zenuwen die de zweetkliertjes aansturen tijdelijk geblokkeerd worden. Ook de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren wordt geblokkeerd. Hierdoor stopt de zweetproductie aanzienlijk en heb je er veel minder last van.

Tijdens de behandeling wordt de buitenste huidlaag van de oksels met een dunne naald geïnjecteerd. De behandelaar plaatst tussen de 10 en 15 prikjes per oksel. Na de behandeling mag er twee dagen geen deodorant gebruikt worden. Na ongeveer één tot twee weken kan er al resultaat gemerkt worden. Het zweten is dan helemaal gestopt. Dit effect kan zo’n zes maanden aanhouden. Bij frequente herhaling van de behandeling zal het effect langer duren. De reden dat na ongeveer zes maanden de zweetproductie weer op gang komt heeft te maken met de zenuwuiteinden die geblokkeerd worden tijdens de behandeling. Het lichaam zorgt er zelf voor dat er nieuwe zenuwuiteinden aangroeien om de geblokkeerde uiteinden te vervangen. Uiteraard kunnen deze bij de eerstvolgende behandeling ook geïnjecteerd worden.

Het grootste voordeel van de behandeling is dat men zich geen zorgen meer hoeft te maken over natte vlekken in de kleding of het meedragen van een sterke zweetgeur. De schaamte die sommige mensen hierdoor voelden verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het is een echte boost voor het zelfvertrouwen en het maakt het leven ook wat makkelijker. Niet meer elke dag wasjes draaien en geld verspillen aan dure deodoranten die niet werken. Met de Botuline toxine injecties in de oksels is het probleem binnen twee weken opgelost voor meerdere maanden lang. Nog een extra toevoeging: het werkt niet alleen voor de oksels, maar Botuline Toxine werkt ook voor overmatig transpireren van de handen, voeten en andere lichaamsdelen.