Geen onderdeel van een categorie

Goede arts, waar let je op?

By februari 4, 2021 juni 3rd, 2022 No Comments

Goede arts, waar let je op?

Wanneer je de keuze maakt om een kliniek voor cosmetische geneeskunde te bezoeken is het erg belangrijk om eerst goed onderzoek te doen naar de kliniek. Waar let je nu op bij het kiezen van een kliniek? Welke artsen werken er? Hoe weet ik of de arts niet alleen bevoegd maar ook bekwaam is? Hoe komt het dat klinieken verschillende prijzen hanteren voor dezelfde behandelingen? Een hoop vragen die bij je op kunnen komen. En terecht. In deze blog ga ik proberen een aantal tips en tricks te delen zodat je weet waar je op kunt letten.

Allereerst, misschien wel de meest belangrijke tip, controleer altijd of de arts bij wie je een afspraak hebt, daadwerkelijk ook echt een arts/medisch specialist is. Het klinkt als een inkoppertje, maar ook in Nederland komt het nog voor dat mensen zonder medische achtergrond, dus niet bevoegd en niet bekwaam de cosmetische geneeskunde uitoefenen. Hoe controleer je dit? Heel gemakkelijk op www.bigregister.nl. In Nederland is het uitvoeren van het beroep arts beschermd en wordt deze titel alleen gegeven aan mensen die de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit hebben afgerond.

Professionele cosmetische klinieken die botuline toxine, fillers en huidtherapie aanbieden delen hun informatie op hun website. Ze zijn hier heel transparant in. In principe zijn er ook geen geheimen. Het is belangrijk dat je goed weet wie je gaat behandelen en daar ook iets over te lezen valt op de team pagina van de kliniek. Het is altijd aan te raden om voordat je een (ingrijpende) behandeling ondergaat eerst een consult afspraak in te boeken bij de kliniek. Vaak zijn consulten vrijblijvend en zit je dus nergens aan vast. Het helpt enorm om eerst in gesprek te gaan met de arts zodat je kunt kijken of er een goede klik is en jullie elkaar goed begrijpen.

Waarom is de lipfiller in de ene kliniek goedkoper dan in de andere kliniek? Waar heeft dit mee te maken? Het heeft met een aantal zaken te maken. De ene (lip)filler is de ander niet. Er zijn verschillende merken op de farmaceutische markt. Aan deze verschillende merken hangen verschillende prijskaartjes. Een kwalitatief goed product is duurder dan een kwalitatief minder goed product. Je moet je daarom altijd even achter de oren krabben wanneer fillers spotgoedkoop worden aangeboden. Wat voor fillers zijn dat? Welk merk wordt er eigenlijk gebruikt? Durf te vragen.

Tenslotte is het voor niet iedereen vanzelfsprekend dat een afspraak bij een arts met jaren ervaring in de cosmetische geneeskunde een ander prijskaartje heeft dan de arts die net komt kijken. Een arts investeert veel in zichzelf. Ook de artsen die bij Xavier Clinics werken. Geregeld houden we ons bezig met bij- en nascholing in binnen- en buitenland om ervoor te zorgen dat de klanten de beste cosmetische zorg krijgen. Cosmetisch artsen zijn ware kunstenaars. Een goede en ervaren cosmetisch arts kan met 1 spuitje iets realiseren waar een onervaren arts meerdere spuitjes voor nodig heeft. Al met al, de uitdrukking ‘goedkoop is duurkoop’ is niet zomaar ergens vandaan gekomen.