Geen onderdeel van een categorie

Lipfillers dé nieuwe hype?

By mei 21, 2020 juni 3rd, 2022 No Comments

Lipfillers dé nieuwe hype?

Het lijkt wel of iedereen eraan meedoet. Fillers in de lippen. Wat voorheen alleen voor popsterren en elite beschikbaar was is nu de normaalste zaak van de wereld geworden. Vrienden, collega’s en zelfs het meisje achter de kassa in de supermarkt, we worden er haast mee dood gegooid. Wat is er nou zo speciaal aan die lipfillers? En zijn die fillers überhaupt wel veilig? Al deze vragen gaan in me om als ik eraan denk. Doen die fillers niet enorm veel pijn? Worden je lippen wel eerst verdoofd? Zie ik er niet meteen super nep uit?

Er is maar een manier om erachter te komen en dat is door de lipfiller behandeling zelf te ondergaan. Na een lange zoektocht eindigde ik bij een filler kliniek die me aansprak. Ik verzamelde wat plaatjes online van voorbeelden die ik mooi vind, net een beetje meer volume, maar absoluut niet te. Voor ik het wist zat ik in de stoel van een filler kliniek in Amsterdam, Xavier Clinics. De arts legde me uit dat lipfillers bestaan uit een lichaamseigen stof en dat fillers dus niet gevaarlijk zijn. Dit stelde me al enorm gerust. Terwijl de arts me uitlegde wat er wel en niet bij mij zou passen voelde ik mijn lippen tintelen alsof ik bij de tandarts was belandt. De verdovende crème begon zijn werking te doen.

Achteraf viel het reuze mee. Ik heb me duidelijk druk zitten maken om niets. Het ziet er enger uit dan het voelt gelukkig. Inmiddels is het 14 dagen geleden dat ik mijn lippen heb laten opvullen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het in het begin enorm wennen vond, maar dit kwam deels door de zwelling, intussen ben ik eraan gewend. De arts heeft mijn eigen lippen behouden met net een beetje extra, precies zoals ik wilde. Mijn omgeving valt het nauwelijks op, alleen de mensen die me goed kennen hebben het gezien. Ik begrijp de hype nu pas.