Geen onderdeel van een categorie

Wat jij nog niet wist over water

By december 17, 2019 februari 6th, 2020 No Comments

Wat jij nog niet wist over water

“When the well is dry, we know the worth of water.” – Benjamin Franklin

Water drinken is goed voor je, dat weten we allemaal. Maar waarom en waarvoor is het dan zo goed? En wat doet het met je huidkwaliteit?

Voordelen van water drinken zijn goed bekend. Het is een brandstof voor je spieren, een positieve stimulatie voor je brein en immuunsysteem en het werkt bloeddrukverlagend. De precieze reden achter sommige van deze voordelen is wat minder bekend. Waarom is het dan brandstof voor je spieren? Het blijkt dat water elektrolyten bevat die belangrijk zijn voor de balans in het lichaam. Dit is helemaal belangrijk tijdens het sporten. De elektrolyten die je verliest tijdens het sporten kan je makkelijk aanvullen door water te drinken. Sinds deze informatie bekend is wordt er steeds vaker water verkocht met extra elektrolyten erin.

Voor de huid is water een soort wondermiddel. De cellen van jouw huid bestaan voor 80% uit water. Wanneer de vochtbalans in je lichaam lager wordt omdat je niet (vaak) genoeg water drinkt, gaan deze cellen als het ware een beetje krimpen. Dit zorgt ervoor dat er op de lange termijn rimpels en zichtbare fijne lijntjes in de huid ontstaan. Door frequent water te drinken kan je dit tegengaan. Een andere oplossing zou het extra toedienen van hyaluronzuur kunnen zijn, deze herstellen de vochtbalans, denk aan skinboosters.

Wat is nu beter, kraanwater of water uit een fles?

Vanuit wetenschappelijk (en milieuvriendelijk) standpunt is kraanwater beter. Afgezien van de pure bronnen waar fleswater vandaan komt, komt er toch nog aardig wat rotzooi vrij bij de productie. Denk aan chemische gassen, plastic afval dat er 1000 jaar over doet om te vergaan en verbruik van aardolie. Dit gebeurt allemaal niet bij de productie van kraanwater. Een ander groot voordeel van kraanwater is de natuurlijke aanwezigheid van fluoride. Fluoride versterkt je glazuur, wat de natuurlijke witte kleur van je tanden is, en zorgt ervoor dat je minder snel gaatjes krijgt. Alleen maar positief dus.